Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Tomáš Klus vydáva album Spolu, obsahuje aj krčmovú odrhovačku

Český spevák, skladateľ a gitarista Tomáš Klus. Foto: TASR/Michal Svítok

Album Spolu obsahuje "výlety" do rôznych hudobných štýlov. Zaznejú rockovejšie, folkové či indie skladby, ale i krčmová odrhovačka

Bratislava 2. septembra (TASR) – Tomáš Klus a jeho Cílová skupina vydávajú nový album, ktorému dali názov Spolu. Je štýlovo rozmanitý a jeho hlavným posolstvom je poznanie, že hovoriť spolu a milovať sú najcennejšie okamihy v živote. Album vychádza 7. septembra a prístupný bude aj v digitálnych servisoch.

Na albume sa okrem Tomáša Klusa a Cílovej skupiny v stabilnom zložení Jiří Kučerovský, Jan Lstibůrek a Petr Škoda podieľala aj Tamara Klusová a Jan Jelen. Dizajn novej platne navrhol výtvarník a tatér Ondrash v spolupráci s grafickým dizajnérom Stanislavom Tomšejom. Súčasťou výpravného bookletu sú tiež foto karty Tomáša Klusa, členov Cílovej skupiny, Tamary Klusovej a ďalších Spolu - pracovníkov. Ich fotografom je Tomáš Třeštík. Ku každému CD je pribalený farebný náramok.

"Cestu k poznaniu, že spolu je najlepšie, sa snažia mapovať piesne vyskladané tak, aby čo najvernejšie podali príbeh premeny, zmeny vnímania, vyrovnania strán prijímania a dávania toho najcennejšieho, čo nám tu bolo dané zažiť – lásky. Čím jasnejšie a pevnejšie budú naše vzťahy s okolím, čím viac si medzi sebou veci vysvetlíme pravdou, tým skôr uvidíme, že nie je tak zle, ako sa hovorí, pretože z podstaty chceme všetci dobro, i keď k nemu volíme rôzne cesty," uviedol k novinke spevák.

Tomáš Klus a jeho Cílová skupina nahrávali album v štúdiu Art Dock Marka Štiftera vo februári tohto roka. Prvým singlom bola skladba A pak, ktorú s Tomášom Klusom naspievala jeho manželka Tamara. K piesni vznikol v réžii Jordana Haja a Givinara Kříža videoklip, ktorý má aktuálne na YouTube viac ako päť miliónov zhliadnutí. Druhým singlom bola baladická skladba Tichá voda. Je o tom, že ľudia v sebe majú veľa ostychu prehovoriť.



Album Spolu obsahuje "výlety" do rôznych hudobných štýlov. Zaznejú rockovejšie, folkové či indie skladby, ale i krčmová odrhovačka. Celkom 21 žánrovo pestrých skladieb ľahko presahuje hodinovú stopáž. Pre album je charakteristický princíp kruhu, ktorý sa premietol i do dizajnu bookletu z dielne renomovaného výtvarníka a tatéra Ondrasha (vlastným menom Ondřej Konupčík). Nové skladby predstavia Tomáš Klus a Cílová skupina naživo na českom jesennom turné.

TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.