Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Kultúra

Štartuje tretí ročník speváckej súťaže Gospel talent

Foto: Gospel talente 2013

Začiatkom septembra štartuje tretí ročník speváckej súťaže Gospel talent. Do súťaže sa môžu prihlásiť hudobní interpreti tvoriaci gospel, z ktorých odborná porota vyberie víťaza.

Banská Bystrica 21. augusta (OTS) - Absolútny víťaz získa možnosť nahrať vlastnú skladbu v profesionálnom štúdiu, jej hranie v rádiu či vecné ceny. Finále odvysiela naživo 28. októbra Rádio Lumen.

Po tretí raz bude hľadať organizačná zostava - spevák a skladateľ Richard Čanaky a Rádio Lumen gospelový talent roka. Nad súťažným podujatím hudobných interpretov gospelových skladieb prevzal opäť záštitu europoslanec Miroslav Mikolášik. "Predošlé ročníky Gospel talentu priniesli veľmi veľa dobrého a okrem rozvoja hudobného talentu vytvorili priestor aj na šírenie hodnôt cez aktívnych mladých ľudí. Je pre mňa radosťou i cťou stáť znovu pri nich,” uviedol Mikolášik, ktorý súťaž Gospel talent podporuje od jej začiatkov.

Do súťaže sa môže prihlásiť každý hudobný interpret, ktorý tvorí gospel a nepatrí medzi etablované gospelové zoskupenia. Súťažiť budú môcť aj interpreti, ktorí sa zúčastnili v prvom a druhom ročníku, ale s inou skladbou. Oficiálne prihlasovanie bude spustené v nedeľu 1. septembra. V internetovom hlasovaní vyberú čitatelia webových stránok www.gospeltalent.sk a www.igospel.sk prvých troch finalistov. Finálovú päticu doplnia dvaja nominanti, ktorých do finále posunú divokou kartou zástupca partnera súťaže a odborník v rámci gospelovej hudobnej scény. O absolútnom víťazovi rozhodne odborná porota 28. októbra.

Súťaž Gospel talent vznikla v roku 2009 s cieľom podporiť začínajúcich interpretov gospelovej hudby. Víťazkami prvých dvoch ročníkov sa stali speváčky Simona Martausová a Silvia Chlebovská. O aktuálnom ročníku súťaže bude informovať portál www.igospel.sk.