Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Umelecký súbor Lúčnica podporí športovcov na olympiáde v Londýne

Folklórny súbor Lúčnica na festivale vo Východnej 2011 Foto: festivalvychodna.sk

Program Lúčnica - Forever Young je zostavený z choreografií profesora Štefana Nosáľa. Diváci ho môžu vidieť v prestížnom londýnskom divadle Sadler's Wells Theatre 7. augusta o 19.30 hodine.

Bratislava 31. júla (TASR) - Zápolenie slovenských športovcov na olympiáde v Londýne príde svojím slávnostným vystúpením podporiť aj Umelecký súbor Lúčnica. TASR o tom informoval riaditeľ Lúčnice Marián Turner.

Ako ďalej uviedol, reprezentačný tanečno-hudobný program nazvaný Lúčnica - Forever Young je zostavený z najznámejších choreografií profesora Štefana Nosáľa. "Sú v ňom zastúpené tance, spevy a melódie takmer všetkých regiónov Slovenska," doplnil.

Program budú mať možnosť vidieť diváci v jednom z najprestížnejších londýnskych divadiel, v slávnom Sadler's Wells Theatre 7. augusta o 19.30 hodine.

"Vrcholový slovenský šport tak dostane rovnocenného pendanta prezentujúceho to najlepšie z našej originálnej národnej kultúry v podobe špičkového predstavenia tanečníkov, spevákov a hudobníkov," dodal riaditeľ Lúčnice.