Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Kultúra

Bábkové divadlo v Banskej Bystrici odpremiéruje hru od poľskej autorky

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Guśniowska je jednou z najhranejších autoriek v poľských divadlách pre deti, osobitým rukopisom vtipne a citlivo sprítomňuje svet zvieratiek a ľudí.

Banská Bystrica 16. júna (TASR) - Premiéru pôvodnej hry Kamil, napísanej pre Bábkové divadlo na Rázcestí (BDNR) v Banskej Bystrici poľskou autorkou Martou Guśniowskou, uvedie táto banskobystrická scéna v nedeľu 18. júna o 16.00 h.

Inscenáciu pripravil tvorivý tím pod vedením režiséra Mariána Pecka. "Na jej príprave sa podieľa aj hudobník Robert Mankovecký, bábky realizovala Michaela Urbanová," uvádza divadlo. Na predstavení spolupracovala pražská umelkyňa, streetartová hviezda Toybox.

V hre účinkuje Mária Šamajová alebo Matúš Hollý. Playback Kamilovho pána nahovoril slovenský herec Ján Kožuch a. h. "Inscenáciou prvýkrát pripravujeme formou live cinema," pripomína BDNR.

Guśniowska je jednou z najhranejších autoriek v poľských divadlách pre deti, osobitým rukopisom vtipne a citlivo sprítomňuje svet zvieratiek a ľudí. "Jej Kamil je príbeh o spolužití psíkov s ľuďmi. V dnešnom svete je toto spojenie jednou z aktuálnych tém," približuje BNDR.

BDNR pripravilo v júni 2023 premiéry hneď dvoch titulov, určených deťom aj dospelým. Premiéru hry pre dospelých Krásna Helena?, si diváci mohli pozrieť v piatok 9. júna.