Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

U Františkánov v Bratislave zaspieva Otakar Klein

Sólista Opery SND Otakar Klein dnes zaspieva v bratislavskom Františkánskom kostole v rámci jedného z podujatí Kultúrneho leta v Starom Meste.

Bratislava 16. júla (TASR) – V rámci voľne prístupných chrámových koncertov sa vo Františkánskom kostole v Bratislave uskutoční dnes o 20.30 h ďalšie podujatie v rámci Kultúrneho leta v Starom Meste.

"Je to literárno-hudobný večer so sólistom Otakarom Kleinom," uviedol pre TASR staromestský hovorca Tomáš Halán.

Operný spevák Otakar Klein absolvoval v Bratislave Konzervatórium a Vysokú školu múzických umení. Vzdelával sa aj na viacerých interpretačných kurzoch renomovaných zahraničných vokálnych pedagógov. Od roku 1997 pôsobil v bratislavskej Komornej opere a o dva roky neskôr prešiel do Opery Slovenského národného divadla (SND). Patrí k vyhľadávaným operným i koncertným umelcom. Pravidelne vystupuje na zahraničných scénach - v Štátnej opere v Budapešti a vo Viedni, Opere v Zürichu, Drážďanskej štátnej opere, Opére de Nice, Théâtre Royal de la Monnaie v Bruseli, Teatro Comunale v Bologni, Teatro San Carlo v Neapoli a mnohých ďalších.

Medzi jeho najvýraznejšie javiskové úlohy patria Don Ottavio v Mozartovom Donovi Giovannim, Nemorino v Donizettiho Nápoji lásky, Ramiro v Rossiniho Popoluške, Ernesto v Donizettiho Donovi Pasqualovi, Alfredo vo Verdiho Traviate, Jeník v Smetanovej Predanej neveste či Rómeo v Gounodovej opere Rómeo a Júlia. Spolupracoval s Danielom Barenboimom, Fabiom Luisim, Rafaelom Frühbeckom de Burgos, Jerzy Semkowom, Ralfom Weikertom a mnohými ďalšími svetoznámymi dirigentmi.