Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

V Kúpeľoch Brusno sa stretla muzikálová špička

Muzikálový festival 2012 privítal mnoho známych spevákov a hercov Foto: ACCESS Production

Okrem známych spevákov a speváčok sa predstavili semifinalisti súťaže Muzikálový talent.

Brusno 25. augusta (TERAZ.sk) - Muzikálový festival vznikol ako jediné podujatie svojho druhu na Slovensku. Jeho piaty ročník ponúka návštevníkom počas celého víkendu (24. septembra – 26. septembra) vystúpenia muzikálovej špičky. Program s podpisom Jozefa Bednárika dotvára aj súťaž Muzikálový talent 2012.

„Tento rok sme pripravili slávnostnejší program, čo sa týka počtu umelcov, pretože oslavujeme piate narodeniny,“ vyjadril sa organizátor Ján Kubiš. Základ programu tvorí Šansónový klub Jozefa Bednárika a muzikáloví herci.

V piatok spríjemnili návštevníkom večer speváci ako Jarmila Hittnerová, Jozef Benedik, Soňa Valentová, Natália Hatalová, Katarína Hasprová a Viktor Horján. Zaujímavosťou bolo vystúpenia herca Jána Koleníka, ktorý je známy najmä z televíznych seriálov a v pozícii speváka sa neobjavuje často.

Vystúpil aj operný spevák známy v zahraničí

Igor Kucer
Foto: ACCESS Production
Umeleckým zážitkom bolo vystúpenie speváka Igora Kucera, ktorý koncertoval vo viacerých významných operných metropolách: „Absolvoval som štyri turné po celom Mexiku, posledné bolo turné troch tenorov a boli na ňom ešte dvaja Taliani z Milána a orchester Štátnej opery z Budapešti. Silným zážitkom pre mňa bolo vystúpenie v Dome umenia v Moskve s orchestrom rozhlasu a televízie a tiež vystúpenie s Kyjevskou filharmóniou.“

Igor Kucer si cení existenciu Muzikálového festivalu, keďže je to jediné podujatie svojho druhu na Slovensku. „Všade na okolí je veľa festivalov, ale všetky sa tematicky venujú rocku, popu, niekedy alternatívnej hudbe. Klasickej a muzikálovej hudbe sa venuje len veľmi málo podujatí,“ vyjadril sa.

V sobotu večer vyberú víťaza Muzikálového talentu 2012

V piatok večer sa predstavila aj semifinálová dvanástka súťaže Muzikálový talent. Štyroch najlepších vybrala porota na čele s Jozefom Bednárikom. V sobotu večer počas veľkého finále vyberú absolútneho víťaza. „Musí to byť dobrý spevák a herec, pretože Richard Rikkon má veľmi dobré ucho, Jozef Bednárik má veľmi dobré cítenie a Eva Pavlíková s Jarmilou Hittnerovou sú veľmi skúsené muzikálové herečky,“ vyjadril sa Ján Kubiš o víťazovi a o zložení poroty.

V sobotu program Muzikálového festivalu pokračuje. Pre návštevníkov je pripravených niekoľko zaujímavých vystúpení a finále súťaže Muzikálový talent.