Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

VIDEO:Odovzdávali ceny Brit Awards 2018, dominovali Dua Lipa a Stormzy

Britská speváčka Dua Lipa vystupuje na slávnostnom ceremoniáli odovzdávania hudobných cien Brit Awards 2018 v Londýne 21. februára 2018. Dua Lipa sa stala najlepšou britskou sólovou interpretkou. Zvíťazila aj v kategórii britský objav roka. Foto: TASR/AP

Svet popovej hudby ocenil svojich miláčikov.

Londýn 22. februára (TASR/Teraz.sk) - V Británii sa v stredu odovzdávali hudobné ceny Brit Awards 2018. Najlepšou britskou sólovou interpretkou sa stala Dua Lipa. Zvíťazila aj v kategórii britský objav roka.

Spevák Ed Sheeran pózuje fotografom počas príchodu na slávnostný ceremoniál odovzdávania prestížnych britských hudobných cien Brit Awards v Londýne 21. februára 2018.
Foto: TASR/AP


Spevák Justin Timberlake pózuje fotografom počas príchodu na slávnostný ceremoniál odovzdávania prestížnych britských hudobných cien Brit Awards v Londýne 21. februára 2018.
Foto: TASR/AP

Víťazov jednotlivých kategórií Brit Awards vyhlasovali na slávnostnom ceremoniáli v Londýne, informovala spravodajská stanica BBC.

Najlepším britským sólovým interpretom sa stal Stormzy. Zvíťazil aj v kategórii album roka (Gang Signs & Prayer).

Američan Kendrick Lamar vystupuje na odovzdávaní hudobných cien Brit Awards 2018 v Londýne 21. februára 2018.
Foto: TASR/AP


Britský spevák Rag 'n' Bone Man, ktorý bol vlani vyhlásený za objav roka, si odniesol cenu za najlepší britský singel, a to megahit Human.

Za najlepšiu britskú skupinu vyhlásili Gorillaz.

Členovia americkej skupiny Foo Fighters vystupujú na odovzdávaní hudobných cien Brit Awards 2018 v Londýne 21. februára 2018.
Foto: TASR/AP

Britská speváčka pôvodom z Kosova Rita Ora vystupuje na odovzdávaní hudobných cien Brit Awards 2018 v Londýne 21. februára 2018.
Foto: TASR/AP


Za najlepšiu zahraničnú skupinu vyhlásili Foo Fighters z USA.



V kategórii najlepšia medzinárodná sólová interpretka zvíťazila Novozélanďanka Lorde a v kategórii najlepší medzinárodný sólový interpret Američan Kendrick Lamar.