Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V októbri bude mať premiéru nový muzikál Michala Davida

Michal David Foto: TASR/Štefan Puškáš

Anjeli za školou poputujú ako rodinné predstavenie po regiónoch v Česku i na Slovensku. Do hlavných úloh muzikálu obsadil autor päť dievčat z najúspešnejšej českej detskej hudobnej skupiny 5 Angels.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Spevák a skladateľ Michal David pripravuje nový muzikál, ktorý ponesie názov Anjeli za školou.

Táto jedinečná rodinná hudobná šou s hudbou od Michala Davida a textmi Lou Fanánka-Hagena bude mať premiéru 22. októbra v Prahe a 25. októbra na Slovensku v bratislavskom NTC.

Anjeli za školou poputujú ako rodinné predstavenie po regiónoch v Česku i na Slovensku. Do hlavných úloh muzikálu obsadil autor päť dievčat z najúspešnejšej českej detskej hudobnej skupiny 5 Angels. Dievčatá majú za sebou tri CD albumy, naspievali duet s Karlom Gottom a dlhodobo intenzívne spolupracujú s Michalom Davidom.

Okrem nich sa diváci môžu tešiť aj na ďalšiu hviezdu muzikálu, lídra skupiny kabát Josefa Vojteka, ktorý bude hrať učiteľa zemepisu. Ďalšie známe mená účinkujúcich a alternantov budú známe v závere leta. Produkciu muzikálu zabezpečuje renomovaná spoločnosť Cleopatra Musical, ktorá má za sebou úspešné projekty, akými sú Kleopatra, Rebelové, Traja mušketieri, Angelika či Mona Lisa.

Spevák a skladateľ Michal David (1960) má na svojom konte dnes štyri úspešné muzikály, 22. februára 2002 mal premiéru muzikál Kleopatra s jeho hudbou v réžii Filipa Renča. Aj vďaka úspechu zložil hudbu k ďalšiemu muzikálu Traja mušketieri (premiéra 18. novembra 2004 v Divadle Broadway, v jednej z hlavných úloh účinkoval aj Pavol Habera). Tretím je muzikál Angelika, ktorý mal premiéru 6. marca 2007 v pražskom Divadle Broadway. Jeho režisérom bol Jozef Bednárik. Zatiaľ posledným je muzikál Kat Mydlář, ktorý mal premiéru 24. februára 2011. Muzikál Kleopatra s úspechom uvádzali aj v kórejskom Soule.