Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Výpravná inscenácia Incident na doskách Divadla Lab

Foto: Divadlo Lab

Dlho očakávaná premiéra je tu!

Bratislava 1. marca (OTS) - Dlho očakávaná premiéra je tu! 2. a 3. marca o 19:00 hod. sa v Divadle Lab odpremiéruje inscenácia Incident v réžii prof. Martina Hubu a prevedení poslucháčov 4. ročníka herectva a množstva ďalších externistov.

Filmová dráma Larryho Peerca Incident z roku 1967 je drásavým príbehom o možnostiach nárastu násilia, pokiaľ sa mu poskytnú vhodné podmienky a nechá voľný priebeh. Film zožal úspech u kritiky, odštartoval nesmierne úspešnú filmovú kariéru Martina Sheena a dodnes zostáva aktuálnym, do živého režúcim príbehom, čo priam vyzýva k divadelnému spracovaniu.

Hlboká psychológia postáv, kompaktnosť témy, zápletky a kritický spoločenský komentár sú všetko aspekty pôvodného filmu, o ktoré sa radi opierame aj pri našej inscenácii. Príďte s nami objaviť, ako ďaleko do kúta je možné zahnať odvahu jednotlivca, kým sa spoločnosť nedoženie k potrebe mu pomôcť. Presvedčte sa, že príbeh a emócie nestrácajú rokmi na sile. Príďte sa zahrať na sudcov ľudskej slabosti, alebo sa pokúste vkĺznuť do ťaživých topánok dramatických hrdinov a zamyslite sa, ako by ste sa v ich situácii dokázali správať vy. Násiliu sa totiž dá brániť niekoľkými spôsobmi, ľahostajnosť a nečinnosť však medzi ne patriť nemôžu...

Inscenáciu s obrovským potenciálom a 21 hercami v obsadení môžte vidieť v Divadle Lab od nedele 2. marca 2014. Tešíme sa na Vás!

Nicholas E. Baehr, Larry Peerce: Incident
Premiéra: 2. a 3. marca 2014, 19:00 hod.
Divadlo Lab, Svoradova č.4
Divadelná fakulta VŠMU

Tvorivý tím:
Réžia: prof. Martin Huba
Preklad a dramaturgia: Filip Schwarz
Scéna: Martina Golianová
Kostýmy: Jakub Branický
Produkcia: Gréta Nagyová, Kristína Szenásiová

Účinkujú:
Paula Bakoš, Tomáš Pokorný, Branislav Mosný, Jana Kovalčíková, Peter Šimun/Ján Gallovič, Lucia Vráblicová/Dagmar Sanitrová, Šimon Ferstl, Dominika Zeleníková/Katarína Andrejcová, Karol Tóth, Michaela Halcinová, Adam Jančina, Martin Kochan, Tomáš Turek, Noël Czuczor, Jaroslav Kyseľ, Tomáš Grega, Ivan Hrúz, Polina Belkina