Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Vianočné poistné udalosti: Santa Claus na streche či vyľakaný kapor

Predavač Matúš Šmelko nakladá kapra z podberáku zákazníkovi z vody vo fontáne na Námestí svätého Egídia v Poprade počas predaja rýb z fontány Foto: TASR/Oliver Ondráš

Podľa informácií Allianz-Slovenskej poisťovne sa vlani na vianočné sviatky (24.-26.12.) odohralo 381 poistných udalostí v celkovej výške 388.000 eur.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Hoci Vianoce by mali byť sviatkami mieru a pokoja, nie vo všetkých domácnostiach je to tak. Svedčia o tom kuriózne udalosti, ktoré zaznamenali poisťovne.

Podľa informácií Allianz-Slovenskej poisťovne sa vlani na vianočné sviatky (24.-26.12.) odohralo 381 poistných udalostí v celkovej výške 388.000 eur. Okrem bežných sa medzi nimi objavilo aj niekoľko skutočne zaujímavých.

Santa Claus na streche

K starým rodičom prišli na Vianoce vnúčatá a tak sa starý otec rozhodol vyzdobiť rodinný dom aj z vonkajšej strany. Jednou zo súčastí vianočných dekorácií mali byť aj svetielká na streche starej šopy. Dedkovi sa na ňu podarilo vďaka rebríku dostať, avšak až pri ich upevňovaní si uvedomil, že stará strecha už nie je taká pevná ako kedysi. Kým z nej stihol ujsť, strešný trám sa zlomil a starý otec sa prepadol rovno do stredu šopy medzi prekvapené vnúčatá. Okrem diery v streche sa poistná udalosť skončila aj zlomenou nohou a pomliaždeným lakťom starého otca.

Vianočná rybačka

Ak kúpite živého kapra na trhu či pred nákupným centrom, neznamená to, že už máte vyhraté. Presvedčila sa o tom istá gazdiná, ktorej kúpený kapor plával v napustenej vani. Keď sa ho totiž rozhodla z vane vybrať, zistila, že chytiť ho nebude až také jednoduché. Klzký kapor si život bránil tak úspešne, že žena sa na vode, ktorá sa pri "rybačke" z vane vyliala, šmykla a spadla. A to tak nešťastne, že úraz si vyžiadal ošetrenie na pohotovosti pre vyrazený zub a niekoľko stehov na tvári.

Hviezda nakrivo

Aj malá hádka pri štedrovečernom stole sa môže skončiť nešťastne. Pri večeri si totiž manželka všimla, že malá sklenená hviezdička zavesená na okne nad stolom je trocha nakrivo. Požiadala preto manžela, aby ju napravil. Ten s nevôľou vstal, stúpol si na stoličku a načiahol sa za hviezdičkou. Pri snahe dočiahnuť stratil rovnováhu a zrútil sa na prestretý stôl, ktorý sa pod ním prevrátil. Celá udalosť sa skončila reznými ranami na ruke, vytknutým členkom, a samozrejme, pokazeným štedrým večerom.

Ani poisťovňa Generali Slovensko nemá núdzu o kuriózne prípady:

Letiaca trampolína

Najkurióznejší prípad vlaňajších Vianoc sa stal len dva dni pred Štedrým dňom, keď sa klientovi zošmykol zo strechy auta vianočný darček – trampolína. Poškodila prednú časť auta a dvere na vozidle idúcom za ním.

Neposedný kapor

Klient si kúpil živého kapra, ktorého doma preložil z vane do umývadla, aby ju mohla rodina používať. Kaprovi však začalo byť v malom umývadle tesno, vyskočil a rozbil veľké zrkadlo nad umývadlom.

Vyľakaný vlčiak

V období Vianoc sa poisťovňa Generali Slovensko stretáva aj s pádmi z rebríka či stoličiek pri umývaní okien alebo zdobení stromčeka. Práve pri zdobení stromčeka spadol klient zo stoličky. Hoci sa mu pri páde nič nestalo, skríkol tak, že vyľakal svojho psa, ktorý ho pohrýzol do ramena.

Starožitná súprava

Na Štedrý deň sa rodina usadila k večeri servírovanej na vzácnej starožitnej jedálenskej súprave, ktorú používali len na Vianoce. Len čo si jej členovia nabrali jedlo, zo stropu spadol kus omietky, ktorý kompletne zničil nielen jedlo, ale aj drahú súpravu.

TASR informovali Allianz-Slovenská poisťovňa a Generali Slovensko.