Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Americký pes odletel omylom do Írska

Na ilustračnej snímke špringeršpaniel Foto: TASR/AP

Letecká spoločnosť United Airlines naložila psíka Hendrixa nedopatrením do nákladného priestoru nesprávneho lietadla.

Phoenix 17. marca (TASR) - Psík Hendrix, anglický špringeršpaniel, pôvodne cestujúci z amerického štátu New Jersey do mesta Phoenix v Arizone si urobil neplánovanú "menšiu obchádzku", keď sa omylom ocitol na palube lietadla smerujúceho do Írska.

Ako dnes informovala stránka news.uk.msn.com, letecká spoločnosť United Airlines naložila Hendrixa nedopatrením do nákladného priestoru nesprávneho lietadla. Majiteľku Meredith Grantovú, čakajúcu vo štvrtok na svojho maznáčika na letisku vo Phoenixe, informovali o zámene skôr, než Hendrixovo pôvodné lietadlo stihlo pristáť. Keď zistila, že jej psa poslali do zámoria, podľa vlastných slov jej "silno zovrelo žalúdok".

Hovorkyňa spoločnosti Megan McCarthyová uviedla, že akonáhle chyba vyšla najavo, aerolínie urobili všetko pre to, aby psa bezodkladne vrátili späť majiteľke. Aerolínie sa zároveň ospravedlnili a vrátili jej peniaze.

Anglický špringeršpaniel má priateľskú povahu, žije v harmónii s deťmi a aj ostatnými psami. Toto stredne veľké plemeno sa používalo na nadháňanie a plašenie vtákov v močiaroch. Potrebuje veľa pohybu, miluje vodu a aportovanie.