Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Austrálska polícia pátra po krokodílovi,ktorý asi zabil nezvestnú ženu

Ilustračné foto. Foto: img.thesun.co.uk

Polícia sa domnieva, že žena vošla do tropického pralesa a stratila orientáciu, uviedol inšpektor Ed Lukin s tým, že následne spustili intenzívne pátranie.

Brisbane 13. októbra (TASR) - Polícia v severnej Austrálii pátra po krokodílovi podozrivom zo zabitia pacientky trpiacej demenciou, ktorá sa začiatkom týždňa stratila z opatrovateľského domu. Informovala o tom dnes miestna polícia.

Pozostatky ľudského tela spolu s oblečením nezvestnej Anny Cameronovej a vychádzkovou palicou sa našli vo štvrtok na brehu zátoky dva dni po tom, ako sa 79-ročná žena stratila z opatrovateľského domu v Port Douglas v severnej časti austrálskeho štátu Queensland.

Polícia sa domnieva, že žena vošla do tropického pralesa a stratila orientáciu, uviedol inšpektor Ed Lukin s tým, že následne spustili intenzívne pátranie. Telesné pozostatky človeka sa našli asi dva kilometre od sanatória.

"Vzhľadom na polohu v blízkosti vodného toku máme silné podozrenie, že v tomto prípade išlo o útok krokodílom," povedal Lukin s tým, že patológovia potvrdili ľudský pôvod nájdených pozostatkov. Správcovia rezervácie nasadili v oblasti krokodílie pasce a s člnmi a vrtuľníkmi prehľadávajú okolie.

Krokodíl je podľa odborníkov predátor žijúci v určitom teritóriu, polícia preto predpokladá, že sa ho podarí rýchlo chytiť.

Krokodíly sú v Austrálii od 70. rokov minulého storočia zaradené na zoznam chránených druhov, v dôsledku čoho došlo k ich premnoženiu, najmä v tropických oblastiach na severe krajiny. Krokodíly žijúce v slanej vode sa môžu dožiť až 70 rokov a počas svojho života narásť do dĺžky sedem metrov. Agentúra AP doplnila, že v Austrálii sa tiež zvyšuje počet veľkých krokodílov.