Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Obmedzte používanie auta a ušetrite

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Automobil sa stal pre nás neodmysliteľným pomocníkom a využívame ho naozaj naplno. Môžno by sme ho však niekedy mohli nechať stáť v garáži, či na parkovisku a vyraziť na malý nákup a do práce pešo.

Bratislava 20. augusta (OTS) - Na toto pohodlie sa dá zvyknúť veľmi rýchlo a väčšina z nás ho aj aktívne využíva.

Auto je člen rodiny a vyžaduje nemalé investície. Nepotrebuje len benzín či naftu, zaplatiť musíte aj poistku a prípadné opravy. Vaše auto Vás tak stojí peniaze aj keď s ním práve nejazdíte. Aj napriek tomu a pretrvávajúcej zhoršenej finančnej situácií, sú naše cesty plné áut. Iste, do práce musíme často cestovať, ale nech Vás neprekvapujú kolóny, keď v každom aute sedí len šofér. Využívajte svoje auto rozumne a dohodnite sa s kolegom, ktorý má rovnakú cestu, aby Vás zviezol. Takto sa môžete striedať a aj na ceste samotnej ušetríte.

Auto treba využívať rozumne, najmä teraz keď nikto nemá peňazí nazvyš. Auto je však výborný pomocník ak cestujete na výlety. Celá rodina sa tak presunie na miesto a nemusíte sa spoliehať na hromadnú dopravu. Nášho štvorkolesového spoločníka často využívame aj pri ceste na dovolenku. Letná sezóna je predsa v plnom prúde a dovolenka pri mori láka nejedného z nás. V týchto horúčavách však nezabudnite potraviny správne skladovať. Pomôže Vám aj kompresorová autochladnička.

Auto sa však môže počas dlhej cesty ukázať aj ako veľký problém. Ak sa chcete vyhnúť opravám v zahraničí, nechajte si jeho stav preveriť v servise ešte pred odjazdom. Rodinný rozpočet však nepoteší žiadna návšteva autoservisu. Aby Vás oprava nevyšla drahšie ako celá dovolenka, uprednostnite repasované diely. Auto je len stroj a potrebuje občas vymeniť aj dôležitú súčiastku.

Leto je však vhodným obdobím nielen na dovolenky, ale aj na rôzne opravy a rekonštrukcie. Ak teda chystáte stavbu altánku, vďaka svojmu autu pohodlne odveziete aj potrebné dosky.