Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Belgičanka sa pre chybu GPS ocitla po dvojdňovej jazde v Záhrebe

Ilustračné foto Foto: dpl-surveillance-equipment.com

Sabine Moreauová sa minulý týždeň stratila na ceste zo svojho domu v obci Solre-sur-Sambre do belgického hlavného mesta, kde chcela vyzdvihnúť priateľku.

Londýn 14. januára (TASR) - Belgičanka, ktorá sa s pomocou satelitnej navigácie vydala na 60-kilometrovú jazdu autom do Bruselu, sa údajne pre chybu prístroja s polohovacím systémom GPS po dvoch dňoch a vyše 1400 najazdených kilometroch ocitla v chorvátskom Záhrebe. Uviedli to britské noviny Telegraph.

Sabine Moreauová sa minulý týždeň stratila na ceste zo svojho domu v obci Solre-sur-Sambre do belgického hlavného mesta, kde chcela vyzdvihnúť priateľku. Hoci začala tušiť, že ju navigácia vedie po nesprávnych cestách, neprestala jej dôverovať a naďalej nespúšťala nohu z plynu.

Syn zblúdenej dámy dokonca zalarmoval políciu, ktorá chcela spustiť celoštátne pátranie, no Moreauová sa medzičasom rodine prihlásila zo Záhrebu. Až tam si uvedomila, že už viac nie je v Belgicku.

"Vnímala som rôznorodé nápisy počas mojej cesty. Najprv francúzske, potom v Nemecku - Kolín, Aachen, Frankfurt. Ale vôbec som sa nad tým nezamýšľala. Bola som len zmätená a pokračovala som stále ďalej," uviedla žena, ktorá počas svojej jazdy musela dvakrát tankovať.