Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

V Berlíne udeľujú ceny Bambi. Ocenia Gaucka aj Schifferovú

Na snímke herec Hugh Jackman pózuje s cenou Bambi počas 69. ročníka slávnostného udeľovania cien Bambi uznávaného mediálneho vydavateľského domu Burda v Berlíne 16. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Trofej, pozlátenú srnku s hmotnosťou 2,5 kilogramu, si laureáti prevezmú v tomto roku celkove už po 69. raz.

Berlín 16. novembra (TASR) - Hviezdy a hviezdičky šoubiznisu, ale aj verejného a spoločenského života v elegantných odevoch zaujali vo štvrtok večer pred divadelnou scénou Stage na Postupimskom námestí v Berlíne, ktorá je dejiskom slávnostného udeľovania cien Bambi. V okolí už nechýbali, ako je to tradíciou pri podobných podujatiach, stovky zvedavcov a fanúšikov jednotlivých hostí, ktorých je v hľadisku okolo tisícky.

Mená viacerých laureátov prestížneho mediálneho ocenenia vydavateľského domu Burda boli už vopred známe. Patria medzi nich napríklad bývalý nemecký spolkový prezident Joachim Gauck, topmodelka Claudia Schifferová, hviezda strieborného plátna austrálskeho pôvodu Hugh Jackman, čínsky umelec Aj Wej-Wej či niekdajší boxerský šampión Vladimir Kličko.

V iných kategóriách nie sú mená laureátov známe s predstihom a verejnosť sa ich dozvie počas priameho televízneho prenosu prvého programu verejnoprávnej nemeckej televízie ARD. Platí to napríklad o ocenených domácich hercoch či filme. V naposledy menovanej kategórii ocenili veselohru Simona Verhoevena o utečencoch s názvom Willkommen bei den Hartmanns.

O spestrenie tradične veľkolepého galavečera sa tentoraz postarajú domáca megahviezda, speváčka Helene Fischerová, nestarnúci Tom Jones, jeho kolegovia Rita Ora a Sam Smith, herečky Iris Berbenová a Uschi Glasová či hviezdy internetu Lochis.

Osobitnú cenu poroty by si v priebehu večera mali prevziať režisér Fatih Akin a herečka Diane Krugerová za filmovú drámu Aus dem Nichts, ktorú Nemecko vysiela tentoraz do boja o zahraničného Oscara.

Vlani patrili medzi laureátov Bambi okrem iných aj pápež František, britská popová hviezda Robbie Williams, tréner nemeckých futbalových svetových šampiónov Joachim Löw, niekdajšia svetová tenisová jednotka Angelique Kerberová či hudobník Udo Lindenberg, herec Mario Adorf, moderátor Florian Silbereisen či futbalista Bastian Schweinsteiger.

Trofej, pozlátenú srnku s hmotnosťou 2,5 kilogramu, si laureáti prevezmú v tomto roku celkove už po 69. raz.