Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

O Bieberovu opičku v útulku sa už zaujímajú organizátori jeho turné

Opička Mally vo zvieracom útulku Foto: TASR/AP

Nemeckí colníci zhabali opičku Mally na Zelený štvrtok, keďže Bieber nemal potrebné doklady a zdravotný preukaz zvieraťa.

Mníchov 3. apríla (TASR) - O opičku kanadského speváka Justina Biebera, ktorú mu odobrali colníci po prílete do Nemecka, sa začali zaujímať organizátori jeho turné, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

Vedúci zvieracieho útulku Karl-Heinz Joachim potvrdil, že organizačný tím žiadal o kontaktné údaje na úrady a informácie o potrebných podkladoch.

Colný úrad v Mníchove zhabal 14-týždňovú opičku Mally (malpu kapucínsku) na Zelený štvrtok, keď Bieber priletel na prvý nemecký koncert v rámci prebiehajúceho turné. Chýbali mu však potrebné doklady a zdravotný preukaz zvieraťa.

Spevák má takmer štyri týždne na to, aby príslušné doklady získal. Potom dostane opičku naspäť, inak poputuje do zoologickej záhrady. Štyri zoo - v USA, Británii a v Holandsku - sa už ponúkli, že sa o opičku postarajú.

Joachim zdôraznil, že súkromnej osobe ju nevydajú. Niektorí ochrancovia zvierat žiadajú, aby Mally spevákovi nevrátili, ani ak predloží doklady.

"Mally má len 14 týždňov. Odtrhli ju od matky a vzali na turné ako živé plyšové zvieratko, a to možno považovať iba za týranie zvierat," povedala Laura Zimprichová, hovorkyňa organizácie Animal Public.

Justin Bieber
Foto: TASR/AP Photo