Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Bieloruský prezident Lukašenko ulovil 57-kilogramového sumca

Sumec ilustračné foto Foto: TASR/AP

Minulý týždeň sa svet dozvedel, ako rybárčil aj šéf Kremľa Vladimir Putin.

Minsk 31. júla (TASR) - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko sa pochválil, že na rieke Pripjať ulovil troch sumcov. Jeden z nich vážil 57 kilogramov. Informoval o tom dnes ruský portál Lenta.ru.

Lukašenko svoj príbeh vyrozprával na stretnutí, ktorého cieľom bolo zlepšiť predpisy týkajúce sa poľovníctva a rybárstva. Odvysielala ho bieloruská štátna televízia ONT.

"Som takisto rybár ako aj poľovník. Pripomína mi to detstvo. Sadnem si a skúsim," povedal Lukašenko. Podľa jeho slov donedávna ryby v rieke Pripjať neboli, ale už sa to dalo do poriadku.

"Teraz tam strčíte prst a vytiahne rybu. Sám som vytiahol 57-kilogramového sumca," pochválil sa. "Mal moju výšku," reagoval na stretnutí vicepremiér Michail Rusij. "Ale nie váhu," odpovedal Lukašenko a dodal, že dva ďalšie sumce, ktoré ulovil, vážili 24 a sedem kilogramov.

Podľa portálu Lenta.ru nie je známe, kedy bol bieloruský prezident na rybačke. Minulý týždeň sa však svet dozvedel, ako rybárčil šéf Kremľa Vladimir Putin. V Tuvianskej republike na juhu Sibíri v sprievode premiéra Dmitrija Medvedeva a ministra obrany Sergeja Šojgu chytili štuku - vážila 21 kilogramov.