Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Bratislavské UFO privíta najlepšiu šéfkuchárku sveta

Foto: UFO watch.taste.groove.

Slovinská ikona Ana Roš, vyhlásená za najlepšiu šéfkuchárku sveta, už o mesiac predvedie svoje kuchárske umenie v známej slovenskej reštaurácii.

Bratislava 24. septembra (OTS) - Pre túto jedinečnú príležitosť si Ana pre hostí prichystala osem chodové horské menu, ktorým ich prenesie do atmosféry ako vytrhnutej z Národného parku Triglav, v ktorom sa jej reštaurácia Hiša Franko nachádza.

V horskej oblasti, kde je dostupný úzky sortiment potravín sa Ana naučila zameriavať sa na lokálne zdroje a možnosti. Jej mimoriadne degustačné menu, ktoré už 22.októbra 2019 o 19:00 hod predstaví v Bratislavskom UFE, obsahuje okrem lokálnych slovinských surovín aj zaujímavosti ako údený pit syr zrejúci v skale alebo vyprážaný chlieb nasiaknutý kardamónovým mliekom. Pre umocnenie už tak neopakovaeľného zážitku bude hostí večerom sprevádzať someliér, ktorý k jedlu napároval starostlivo vybraný vínny pairing. Rezervácia večere s najlepšou šéfkuchárkou sveta je dostupná prostredníctvom e-mailu reception@u-f-o.sk alebo na čísle 00421 2 6252 0300.

Kto je Ana Roš?
Prvá dáma slovinskej kuchyne pred rokmi ani netušila, že jej reštaurácia Hiša Franko bude zaradená medzi Top 50 najlepších reštaurácii sveta. Kariéru profesionálnej lyžiarky opustila po tom, ako jej reštauráciu zverili svokrovci. Obrovskú výzvu, ktorá sa jej naskytla, premenila na jedinečné miesto v prostredí Národného parku Triglav, kde sa rezervácie robia aj v trojmesačnom predstihu. Hiša Franko sa tak stala miestom, kde hostia okrem exkluzívneho jedla dostanú aj komplexný zážitok.
Foto: UFO watch.taste.groove.

UFO watch.taste.groove.
Reštaurácia UFO, dlhodobo radená medzi najlepšie reštaurácie Slovenska, je situovaná nad Mostom SNP, priamo vo Vyhliadkovej veži UFO. Interiér reštaurácie je minimalistický, efektívne navrhnutý pre dokonalý zážitok z výhľadu a špičkovej gastronómie. Otvorený pohľad do kuchyne evokuje pocit spolupatričnosti pri vychutnávaní si originálnych kuchárskych špecialít, pokrmov pripravených s fantáziou a citom pre harmóniu chutí. Jednotnosť interiéru ponúka za nepostrehnuteľnou hranicou novodobý koncept baru, kde Vám tím barmanov pripraví cocktaily prémiového zloženia. Osobitnou harmóniou ladenia si UFO watch.taste.groove. vytvorilo vlastnú, kúzelnú a nezabudnuteľnú atmosféru.

Foto: UFO watch.taste.groove.


https://www.u-f-o.sk