Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Začal sa Medzinárodný veľtrh nábytku, doplnkov a dizajnu MODDOM

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tohtoročný MODDOM charakterizuje pestrosť. Pod jednou strechou je nábytok v klasickom duchu, moderný minimalizmus, vidiecka romantika či koloniálny štýl.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Vyše 200 vystavovateľov z Česka, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska a Slovenska sa zúčastňuje na Medzinárodnom veľtrhu nábytku, bytových doplnkov a interiérového dizajnu MODDOM, ktorý sa dnes začal v areáli bratislavskej Incheby.

V piatich halách na výstavnej ploche 20.000 štvorcových metrov výrobcovia a predajcovia prezentujú spálne, detské a obývacie izby, kuchyne, sedacie súpravy, dvere, schodiská, matrace, koberce, záclony, wellness vybavenie, bazény, dekoratívne, ale aj praktické doplnky a umelecké predmety.

MODDOM
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Tohtoročný MODDOM charakterizuje pestrosť. Pod jednou strechou je nábytok v klasickom duchu, moderný minimalizmus, vidiecka romantika či koloniálny štýl. Slovenskí výrobcovia vsádzajú predovšetkým na kvalitné materiály, praktickosť, dlhú životnosť, avšak nezaostávajú ani v dizajne. Ich ambíciou je presvedčiť, že domáca slovenská produkcia môže konkurovať tej zahraničnej vo všetkých parametroch.

Veľtrh je každoročne aj miestom noviniek a prezentácie trendov v nábytkárskom odvetví. Jednou z nich je napríklad dizajnový materiál, ktorého slovenská premiéra bude práve na veľtrhu. Ide o drevené hlboko štruktúrované reliéfne panely. Môžu slúžiť na výrobu nábytku alebo dekoráciu súčastí interiéru.

Zariadený interiér pôsobí bez doplnkov a umenia sterilne. Správne zvolené doplnky a umelecké predmety mu dodajú dušu, ktorá je odrazom vkusu jeho majiteľa. Súčasťou veľtrhu nábytku je preto výstava Art venovaná voľnému a úžitkovému umeniu - soche, maľbe, keramike, grafike, fotografii, drevu a sklu. V ponuke umelcov sa okrem ich vlastných diel objavia aj zberateľské kúsky od Benku, Brunovského, Alexyho a Fullu.



Veľtrh nábytku obohacuje už desiaty ročník medzinárodného workshopu Metal Inspirations. Svoje práce predstavujú šikovní mladí dizajnéri z Česka, Maďarska, Nemecka, Veľkej Británie a Slovenska, ktorí nachádzajú inšpiráciu v oceli. Pod vedením svojich pedagógov vytvorili 42 kreatívnych kúskov z kovu.

Veľtrh MODDOM potrvá do 21. októbra. TASR informovala hovorkyňa Incheby Martina Sekulová.