Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Sen o vlastnom bývaní si plní čoraz viac ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Trh s nehnuteľnosťami sa opäť dostáva do popredia aj preto, že generácia tridsiatnikov chce vlastné bývanie.

Bratislava 19. augusta (OTS) - Zohnať dostatok peňazí nie je jednoduché avšak vďaka hypotékam sú aj vysoké sumy za kúpu, či stavbu dosiahnuteľné. Práve spomínaná generácia sa po pohodlnom bývaní s rodičmi konečne môže poobzerať po ponúkaných nehnuteľnostiach.

Bývanie s rodičmi je pomerne populárne, najmä pre komfort, ale aj vďaka úspore pre neskoršiu kúpu vlastného domu. Väčšina tak začne nad vlastným bývaním premýšľať až so založením vlastnej rodiny. Je to pomerne bežný jav, to však neznamená, že s takýmto stavom sa vieme ľahko stotožniť. Asi všetci túžime v budúcnosti bývať vo vlastnom dome. Projekty rodinných domov sú čoraz rôznorodejšie a vyhovujú aj náročným predstavám o praktickom a modernom domove.

Vlastné bývanie je veľká investícia, a tak prirodzene hľadáme kde sa dá ušetriť. Pri stavbe tak môžeme využiť pomoc rodinných príslušníkov alebo kamarátov, s ktorých pomocou ušetríte na stavbe nemalé peniaze. Aj keď žijeme vo svete počítačov, stále sa nájdu zruční remeselníci, ktorých poznáte aj Vy. S ich podporou bude dom postavený raz-dva. Ak plánujete stavať dom svojpomocne, myslite na to už pri výbere projektu. Ten by mal byť jednoduchý, pri zložitých projektoch sa bez stavebnej firmy nezaobídete.

Ak stavbu realizujete bez stavebnej firmy, myslite na bezpečnosť svojich pomocníkov. Dozrite na to, aby mali všetci vhodnú obuv, vrátane Vás ak sa chystáte na stavbu. Kvalitná pracovná obuv, vyrábaná u nás, zabráni menším aj vážnejším úrazom.

Stavba je výhradne mužskou záležitosťou. Ženy sa počas tohto obdobia zameriavajú na zariadenie celého domu. Výber kuchynskej linky musí taktiež spĺňať kritéria nielen na vzhľad, ale aj veľkosť a praktickosť. Na ženách je často aj konečná podoba celého domu. Jednou z možností ako dosiahnuť osobitý vzhľad je drevený obklad.