Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Magazín

Nový videoklip od Celeste Buckingham má prvky jej obľúbených filmov

Na snímke Celeste Buckingham. Foto: TASR – Jakub Kotian

O podobe videoklipu mala Celeste vopred jasnú predstavu. Chcela doň zakomponovať množstvo ikonických momentov z jej obľúbených sci-fi filmov a seriálov, čo sa aj podarilo.

Bratislava 13. mája (TASR) - Speváčka a skladateľka Celeste Buckingham predstavila videoklip k piesni Drive. Už vyše troch rokov je pre ňu domovom Madeira. Slnkom zaliate súostrovie v Atlantickom oceáne jej prinieslo množstvo tvorivých impulzov, jeden z nich pretavila aj do aktuálnej novinky Drive. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Čurná.

O podobe videoklipu mala Celeste vopred jasnú predstavu. Chcela doň zakomponovať množstvo ikonických momentov z jej obľúbených sci-fi filmov a seriálov, čo sa aj podarilo. Za všetky spomeňme triler Tron, ktorý je zároveň jednou z hlavných vizuálnych inšpirácií spomínaného videoklipu. Ďalšou motivujúcou snímkou je Squid Game a nemožno zabudnúť ani na legendárny Matrix. "Veľká vďaka patrí režisérovi Pierrovi Lexisovi, ktorý do videoklipu pridal všetky podstatné prvky, obrazy, lokácie, do detailov korešpondujúce s mojimi predstavami. Nenahraditeľnou súčasťou celého tvorivého procesu bol Tomáš Tomšík, ktorému vďačím za veľa, nielen za výslednú podobu klipu," hovorí speváčka.

V centre pozornosti je Celeste od čias svojho účinkovania v speváckej súťaži, v tom období mala iba pätnásť rokov. Dnes, s odstupom viac než jednej dekády, je vyzretou ženou, umelkyňou a pre mnohých vzorom. Záujem o jej tvorbu a autentické skladby neutícha ani po tom, ako pred časom prekvapivo zmenila adresu a na Slovensko, kde kedysi rozbehla svoju úspešnú kariéru, sa vracia sporadickejšie, než by si zrejme jej fanúšikovia želali. Aj pre nich má však Celeste dobrú správu. Značnú časť hudobného leta strávi na Slovensku.

V rámci letných koncertov sa opakovane spojí so svojou domovskou formáciou King Shaolin. Na ich adresu nešetrí chválou: "Som na nich hrdá a celkovo vďačná, že som pri práci mohla spoznať aj takýchto nesmierne šikovných a nadaných ľudí, ktorí sa neboja tvrdej driny. Nesmierne ma ako umelkyňu obohacujú a vystupovanie po ich boku je pre mňa vždy obrovským zážitkom," dodala Celeste.



Drive videoklip: