Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Udeľovanie Ceny Nadácie ERSTE už na budúci týždeň

Foto: Nadácia ERSTE

Viedeň privíta tých, ktorí sa zaslúžili o spoločenské zmeny v trinástich krajinách Európy.

Bratislava 19. júna (OTS) - O Cenu Nadácie ERSTE za sociálnu integráciu sa môžu uchádzať mimovládne neziskové organizácie v 13 krajinách strednej, východnej a juhovýchodnej Európy: Bosna a Hercegovina, Česká republika, Čierna Hora, Chorvátsko, Kosovo, Macedónsko, Maďarsko, Moldavsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko a Srbsko.

Neziskové organizácie mohli prihlásiť a získať ocenenie za svoje inovatívne a udržateľné projekty, ktoré prispeli k sociálnej integrácii jednej (alebo viacerých) znevýhodnených skupín, ako sú napríklad etnické menšiny, zdravotne postihnutí, LGBT, ľudia so závislosťou, deti, seniori, ženy, bezdomovci, Rómovia, migranti, chudobní, väzni, utečenci či navrátilci.

Okrem finančnej odmeny v celkovej výške 616 000 eur budú mať víťazné MNO projekty počas dvoch rokov od udelenia ceny k dispozícii aj profesionálnych PR konzultantov. Navyše, všetkých 136 finalistov bude pozvaných, aby sa zúčastnili na Akadémii MNO Nadácie ERSTE, čo je vzdelávacia platforma, ktorej cieľom je zvýšiť kapacitu neziskových organizácií.

Získajte predstavu o tom aké to je byť súčasťou Ceny Nadácie ERSTE za sociálnu integráciu! Pre tých, čo nás sledujú: je čas držať palce...

ERSTE Foundation Award for Social Integration– Ceremony on 27 June in Vienna (Halle E/MuseumsQuartier) from ERSTE Stiftung on Vimeo.



Nadácia ERSTE
Nadácia ERSTE vznikla v roku 2003 ako právny nástupca Erste Oesterreichische Spar-Casse, prvej rakúskej sporiteľne. V súčasnosti je hlavným akcionárom Erste Group. Nadácia investuje časť svojich dividend do rozvoja spoločností v Rakúsku a v strednej a juhovýchodnej Európe. Podporuje občiansku participáciu a občiansku angažovanosť, jej cieľom je spájať ľudí a šíriť povedomie o nedávnej histórii regiónu, ktorý po roku 1989 prešiel výraznými zmenami. Nadácia aktívne realizuje vlastné projekty v rámci troch programov: Sociálny rozvoj, Kultúra a Európa.

Viac informácií nájdete na www.erstestiftung.org.