Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

CHRIS ELLYS: Neprirovnávajte ma k Edovi Sheeranovi

Na snímke Chris Ellys. Foto: TABLET.TV

Hosťom Radoslava Šeba v relácii Exkluzívne pre TABLET.TV bol spevák Chris Ellys.

Bratislava 25. marca (TABLET.TV) – Prirovnávanie k spevákovi Edovi Sheeranovi nemám rád. Hudba je slobodným prejavom názoru a zároveň najkrajšou možnou cestou vyjadrenia seba samého. V relácii Exkluzívne pre TABLET.TV to uviedol slovenský hudobník Christián Forgáč známy pod umeleckým menom ako Chris Ellys.

Hudobný projekt Chrisa Ellysa sa radí medzi indiefolk, pričom obsahuje aj prvky popu. "Najväčšou inšpiráciou pre mňa ako interpreta je život. To, čo sa deje od môjho prebudenia až po ľahnutie si do postele. To je najinšpiratívnejšia časť môjho dňa a života vôbec. Texty, ktoré píšem, sú mnou odžité. Čiže život je mojou najväčšou inšpiráciou," uviedol. Na textoch, ako aj na hudbe sa autorsky podieľa sám.

Slovenský hudobník práve predstavil svoj nový album Spring Folks, ktorý je druhým v poradí. Pokrstil ho 16. marca v Prešove. Krstným otcom sa stal spevák skupiny Papyllon Bohuš Hajduch. "Neustále sa snažím, aby ľudia moju hudbu neprirovnávali k hudbe niekoho iného. Myslím si, že to nestojí za to, aby sa hudba prirovnávala. Každý spieva o niečom inom, hovoríme o iných pohľadoch na svet, ktoré sú rozdielne," vysvetľuje Ellys.

Album Spring Folks vznikal v priebehu rokov 2017 a 2018 počas turné v Česku a Poľsku, kde sa Chris zoznámil s českým producentom Martinom Havlenom a spolu nahrali singel Army Of Infinity. Nové CD je však výsledkom spolupráce hlavne s Thomom Artwayom.

Spolu s novým albumom Ellys predstavuje aj zastávky koncertného turné nielen v rámci Slovenska, ale aj v zahraničí. V rámci koncertovania sa zastaví v mestách Spišská Nová Ves, Prešov, Žilina, Banská Bystrica, Ružomberok, Považská Bystrica, Bytča, Bratislava, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Trenčín. Avizuje, že koncerty budú akustické. "Atmosféru koncertov si zakladám na konkrétnej emócii, ktorá graduje," uzavrel.

Pozrite si reláciu Exkluzívne pre TABLET.TV s Radoslavom Šebom a jeho hosťom.