Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Dokument Hniezdo ďaleko od domova čaká televízna premiéra

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Tvorcovia snímky z dielne UNICEF Slovensko podčiarkujú, že štyri hlavné postavy z dokumentárneho filmu našli pomoc na Slovensku aj vďaka pomoci podporovateľov humanitárnej organizácie.

Bratislava 21. marca (TASR) - Hniezdo ďaleko od domova je dokumentárny film prinášajúci svedectvo o zložitých osudoch ľudí z Ukrajiny, ktorí si po vypuknutí vojny budujú nový život na Slovensku. V premiére ho uvedie RTVS v sobotu 23. marca o 13.30 h na Dvojke. TASR o tom informoval tím UNICEF Slovensko.

Spresňuje, že vo filme diváci spoznajú sociálnu poradkyňu Marinu v Košiciach,
tínedžera Romana v Nitre, učiteľku Elenu
s rodinou v Bratislave alebo študentku Hannu, ktorá sa stará o mladšieho brata v Michalovciach. "V tomto dokumente uvidíte, ako to všetko zvládajú a kde našli pomoc a prijatie," avizujú tvorcovia snímky z dielne UNICEF Slovensko.

Podčiarkujú, že štyri hlavné postavy z dokumentárneho filmu našli pomoc na Slovensku aj vďaka pomoci podporovateľov humanitárnej organizácie. "Spolu s nimi pomáhame deťom v humanitárnych krízach po celom svete. Rovnako je to aj od eskalácie konfliktu na Ukrajine. Už viac ako dva roky podávame pomocnú ruku tisíckam ukrajinských detí na Slovensku," uzavreli.





Upútavka na film: