Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Užívateľom Facebooku ukradli viac ako 16-tisíc prihlasovacích údajov

Infografika Poker Agent Foto: eset_ZyngaPoker Agent

Hrozba sa zamerala na kradnutie údajov do Facebooku a na ich prepojenie so štatistikami užívateľa v hre Texas HoldEM Poker, ktorú mesačne používa viac ako 35 miliónov užívateľov.

Bratislava 29. januára (TASR) - Užívateľom sociálnej siete Facebook ukradli viac ako 16.000 prihlasovacích údajov pre tento web.

Hrozba sa zamerala na kradnutie údajov do Facebooku a na ich prepojenie so štatistikami užívateľa v hre Texas HoldEM Poker, ktorú mesačne používa viac ako 35 miliónov užívateľov.

"Útočník získal užívateľove vstupné údaje, jeho skóre v hre a taktiež informáciu o tom, koľko kreditných kariet má uložených vo svojom Facebook nastavení a môže ich teda použiť na navýšenie svojho kreditu v pokri. Hráč si totiž môže čipy doplniť aj výmenou reálnych peňazí zadaním údajov k svojej kreditnej karte alebo PayPal účtu," informovala dnes hovorkyňa spoločnosti ESET Zuzana Hošalová.

Prihlasovacie údaje získavalo pre útočníka asi 800 nakazených počítačov. Tie dostali príkaz prihlásiť sa do facebookových účtov s ukradnutými údajmi a získať vďaka nim užívateľovo skóre z Texas HoldEm Pokra a počet kreditných kariet, ktoré mal vo svojom účte uložené.

"Ak išlo o hráča bez kreditnej karty alebo mal v hre nízke skóre, dostal nakazený počítač príkaz vložiť na jeho Facebook profil link na škodlivú phishingovú stránku. Tá už priamo alebo nepriamo nalákala hráčových priateľov na web pripomínajúci hlavnú prihlasovaciu stránku Facebooku. Ak do nej hráčovi priatelia vložili svoje prihlasovacie údaje, skončili v rukách útočníka," priblížila postup podvodníkov Hošalová. Útočníkovi sa týmto spôsobom podarilo získať 16.194 prihlasovacích údajov do populárnej sociálnej siete.