Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

FOTO VO VNÚTRI: Harry a Meghan predstavili médiám svojho syna

Britský princ Harry a vojvodkyňa zo Sussexu Meghan pózujú fotografom so svojím synom v kaplnke sv. Juraja na zámku vo Windsore 8. mája 2019. Prvé dieťa britského princa Harryho a jeho manželky Meghan sa narodilo v pondelok popoludní. Foto: TASR/AP

Dieťa bolo od svojho príchodu na svet s rodičmi v sídle Frogmore Cottage neďaleko Windsorského hradu.

Londýn 8. mája (TASR) - Britský princ Harry a jeho manželka Meghan ukázali v stredu verejnosti svojho prvorodeného syna, jeho meno však stále neprezradili. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu potomka predstavili médiám v Sieni svätého Juraja na Windsorskom hrade, informuje webový portál spravodajskej stanice Sky News.

Kráľovský pár novinárom povedal, že je svojím synom, ktorý sa narodil v pondelok ráno, "unesený". Potomka držal v náručí Harry a spoločne s Meghan odpovedali na otázky. Vojvodkyňa oznámila, že novorodenca neskôr ukážu kráľovnej Alžbete II. a princovi Philipovi, ako aj jej matke Dorii, ktorá pricestovala z Los Angeles.

Novorodenec, ktorému britské médiá dali prezývku "Baby Sussex", je prvé dieťa zmiešanej rasy narodené vysoko postaveným členom britskej kráľovskej rodiny za stáročia a v nástupníckej línii mu patrí siedme miesto. Dieťa však podľa odborníka na kráľovský dvor Alastaira Brucea nedostane titul princ, ale gróf z Dumbartonu.

Novonarodený syn britského princa Harryho a vojvodkyne zo Sussexu Meghan v sále sv. Juraja na zámku vo Windsore 8. mája 2019. Prvé dieťa britského princa Harryho a jeho manželky Meghan sa narodilo v pondelok popoludní.
Foto: TASR/AP


Dieťa bolo od svojho príchodu na svet s rodičmi v sídle Frogmore Cottage neďaleko Windsorského hradu. Pôrod prišiel menej než za rok po svadbe Harryho (34) a Meghan (37). Pár sa zasnúbil po 16 mesiacoch známosti. Favoritmi stávkových kancelárií na možné meno ich potomka sú Alexander a Spencer - rodné meno princeznej Diany.

Prvým v nástupníckej línii na trón je chlapcov starý otec princ Charles, ďalej jeho strýko princ William, bratranec princ George, sesternica princezná Charlotte, bratranec princ Louis a otec princ Harry.