Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Na motívy Hollandovej ľúbostnej aféry vznikla internetová hra

Internetová hra Foto: FOTO TASR/www.jeu-hollande.com

Hra má jednoduchú grafiku i dejový námet, v uplynulých dňoch si ju zahralo už 100 000 ľudí.

Paríž 17. januára (TASR) - Autori počítačových hier veľmi rýchlo zareagovali aj na správu o ľúbostnej afére francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda s herečkou Julie Gayetovou, ktorá sa tak stala témou novej on-line hry (http://www.jeu-hollande.com).

Používatelia internetu v nej môžu Hollandovi, sediacemu na skútri, pomôcť prekonať trasu medzi Elyzejským palácom a bytom, kde naňho čaká jeho milenka. Počas cesty sa pritom musí vyhnúť sliediacim novinárom i svojim bývalým partnerkám - Ségolene Royalovej, ako aj ešte stále súčasnej prvej dáme Francúzska Valérie Trierweilerovej.

Hra má síce veľmi jednoduchú grafiku i dejový námet, ale napriek tomu sa ju v uplynulých dňoch zahralo už 100.000 ľudí.

Fotografie, ktoré majú dokazovať vzťah Hollanda s Gayetovou, zverejnil minulý týždeň bulvárny magazín Closer, ktorý v dnešnom vydaní napísal, že aféra trvá už takmer dva roky. Po jej zverejnení Trierweilerovú hospitalizovali, pretože údajne nervovo zrútila.

Samotný Hollande odhalenia bulvárnej tlače nepoprel, aj keď ju kritizoval za nerešpektovanie svojho súkromia. V utorok na výročnej tlačovej konferencii priznal problémy v osobnom živote, ale odmietol záležitosť komentovať. Štatút Trierweilerovej prisľúbil "usporiadať" ešte do odchodu na návštevu Spojených štátov vo februári.

Súčasný francúzsky prezident nebol doteraz ženatý. Kvôli Trierweilerovej však ukončil dlhoročný vzťah so socialistickou političkou Royalovou, s ktorou má štyri deti.