Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Iba deväťročný chlapec šoféroval Ferrari, otec je obvinený

Iba 9-ročný chlapec sedí za volantom Ferrari. Foto: bharathautos.com

Spolujazdcom mu bol jeho o dva roky mladší brat.

Naí Dillí 29. apríla (TASR) - Indická polícia obvinila muža, ktorý dovolil svojmu deväťročnému synovi šoférovať Ferrari. Informovala o tom dnes polícia v juhoindickom štáte Kérala.

Mohammeda Nišáma obvinili z ohrozenia života dieťaťa a z toho, že dovolil mladistvému viesť motorové vozidlo.

Nišámova manželka nafilmovala chlapca, ako šoféruje športové auto pred dvoma týždňami, keď oslavoval deviate narodeniny. Spolujazdcom mu bol jeho o dva roky mladší brat. Video sa objavilo na YouTube a vyvolalo rozruch po celej Indii.

Po hospodárskom boome v Indii vznikla vrstva superboháčov, ktorých excesy sa často pretriasajú v médiách, pripomína agentúra Reuters.

Chlapcov otec, ktorému sa darí v biznise s tabakom a nehnuteľnosťami, vlastní podľa polície 18 áut v hodnote štyri milióny dolárov (3,05 mil. eur).



Synov výkon rodičov nadchol. "Som na neho hrdá. Šoféruje od svojich piatich rokov," povedala jeho matka. Podľa nej už sedel za volantom aj rodinného Lamborghini a Bentley a ďalších áut.

"Boli to jeho deviate narodeniny, a keďže už mesiace naliehal, dovolili sme mu šoférovať Ferrari. Je pozorný a istý vodič. Nie je ľahké pre dieťa dosiahnuť taký výkon v takom mladom veku," dodala pyšná matka.