Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Spisovateľka Joanne Rowlingová napíše scenár k novému fantasy filmu

Joanne Rowlingová Foto: TASR/AP

Podľa stanoviska spisovateľky film svojím obsahom nebude predohrou ani pokračovaním Harryho Pottera, ale rozšírením čarodejníckeho sveta.

Londýn 12. septembra (TASR) - Britská spisovateľka Joanne Rowlingová napíše scenár k pripravovanému filmu založenému na jej fiktívnej učebnici s názvom Fantastické zvery a ich výskyt z roku 2001, ktorá sa objavila v jej čarodejníckej ságe o Harrym Potterovi. Oznámilo to dnes štúdio Warner Bros, ktoré citovala agentúra AP.

Príbeh bude zameraný na fiktívneho autora knihy Mloka Scamandera a predpokladá sa, že pôjde o prvú časť niekoľkodielnej série. Podľa stanoviska spisovateľky film svojím obsahom "nebude predohrou ani pokračovaním Harryho Pottera, ale rozšírením čarodejníckeho sveta".

Rowlingová ďalej uviedla, že filmový dej sa bude odohrávať v New Yorku 70. rokov predtým, ako sa začal príbeh Harryho Pottera. Štúdio Warner Bros stálo za ôsmimi dielmi rovnomennej filmovej série, ktorá vznikla v rokoch 2001-2011 a celosvetovo zarobila 7,7 miliardy dolárov.