Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Jü Wen-sia z Číny je najkrajšia žena sveta

Miss World 2012, Číňanka Jü Wen-sia, po korunovácii na záver finálového večera súťaže krásy v čínskej autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko 18. augusta 2012. Foto: TASR/AP

Podľa agentúry Reuters musela Jü poraziť 115 kráľovien krásy z celého sveta, čo je rekordný počet.

Ordos, 19. augusta (TASR) - Tohtoročnou najkrajšou ženou sveta sa v sobotu stala 23-ročná Číňanka, milovníčka hudby Jü Wen-sia. Podarilo sa jej získať najvzácnejšiu korunu v súťaži Miss World 2012, ktorá sa konala v čínskom meste Ordos v provincii Vnútorné Mongolsko.

Podľa agentúry Reuters musela Jü poraziť 115 kráľovien krásy z celého sveta, čo je rekordný počet. Čína sa tak môže už po druhý raz pýšiť najpôvabnejšou ženou planéty. Prvý raz sa tento titul dostal čínskej modelke Čang C'-lin v roku 2007.

"Milujem úsmev a mám rada hudbu," tvrdí o sebe študentka čínskej ľudovej hudby Jü na videonahrávke zverejnenej na oficiálnej webstránke súťaže. V budúcnosti by chcela učiť hudbu, prezradila.

Prvou vice-miss sa stala 19-ročná súťažiaca z Walesu Sophie Elizabeth Mouldusová, zatiaľ čo 23-ročná Austrálčanka Jessica Michelle Kahawatyová skončila na treťom mieste, píše agentúra Associated Press.