Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

V Nemecku našli legendárnu labuť, zamilovanú do vodného bicykla

Čierna labuť Petra pláva vedľa loďky v tvare bielej labute na jazere Aasee v nemeckom Münsteri 28. marca 2008. Petra si na nezvyčajnú kamarátku
tak zvykla, že sa neustále zdržiava po jej boku.
Foto: TASR/AP

Labuť Petra žila tri roky na jazere Aasee v Münsteri, pričom vždy sa pohybovala v blízkosti vodného bicykla v tvare bielej labute.

Osnabrück 8. apríla (TASR) - Labuť Petra, ktorá sa stala celonemeckou celebritou po tom, ako sa zamilovala do vodného bicykla v tvare bielej labute, sa po štyroch rokoch nezvestnosti znova našla.

Čiernu labuť, o ktorej sa všetci domnievajú, že je Petra, objavili v útulku pre zranené vtáky v Osnabrücku na severozápade Nemecka.

Kvôli jej identifikácii tam cez víkend vycestoval riaditeľ zoologickej záhrady Allwetterzoo v Münsteri Jörg Adler. Podľa miestnej tlače po obhliadke uviedol, že si je istý, že ide o Petru. Súhlasia s ním aj ďalší odborníci, podľa ktorých totožnosť labute potvrdzuje aj deformita jej nôžky a fliačik na zobáku.

Čierna labuť Petra pláva vedľa loďky v tvare bielej labute na jazere Aasee v nemeckom Münsteri 28. marca 2008. Petra si na nezvyčajnú "kamarátku" tak zvykla, že sa neustále zdržiava po jej boku.
Foto: TASR/AP
Labuť Petra žila tri roky na jazere Aasee v Münsteri, pričom vždy sa pohybovala v blízkosti vodného bicykla v tvare bielej labute.

Petra zmizla na Nový rok 2009. Teraz vysvitlo, že o deň neskôr ju našiel pár ľudí na poľnej ceste.

Keďže bola slabá, vyčerpaná a mala horúčku, odniesli ju do stanice pre zranené vtáky, kde sa zotavila. Zostala žiť v Osnabrücku, a tam si našla nového partnera - tentoraz už ale nie z plastu.

Petru v jej stave zamilovanosti do oveľa väčšieho vodného bicykla pozorovali aj nemeckí biológovia, ktorí tvrdili, že čierna labuť tú bielu plastovú neustále pozorovala a vydávala pri tom také isté zvuky, akým tento živočíšny druh dáva najavo zamilovanosť.

Adler vtedy vyhlásil, že "labuť si myslí, že našla životného partnera".