Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Letné osvieženie od Segafreda

Segafredo Cold Brew Coffee Foto: Segafredo Zanetti SR

Segafredo Zanetti SR, popredný dodávateľ talianskej kávy pre gastronómiu a maloobchodnú sieť na Slovensku, reaguje na súčasné trendy na trhu.

Bratislava 3.júla (OTS) - Segafredo Zanetti SR, popredný dodávateľ talianskej kávy pre gastronómiu a maloobchodnú sieť na Slovensku, reaguje na súčasné trendy na trhu a predstavuje novinku Segafredo Cold Brew Coffee pre segment HOREKA.

Slovensko nikdy nepatrilo k typicky kávovým krajinám, spotreba kávy však stále rastie a v posledných rokoch slovenský kávový trh zažíva významnú premenu. „Spotrebitelia sú náročnejší a za kvalitnú kávu sa neboja priplatiť si. Viac chodia do kaviarní, z ktorých si potom odnášajú návyky domov,“ hovorí Petra Knapová, marketingová manažérka Segafredo Zanetti.

Podobne ako iné odvetvia i segment kávy prechádza určitými trendami a sezónnymi vplyvmi. Klasiky ako espresso či cappuccino samozrejme z ponuky kaviarní nikdy nezmiznú, k tomu sa ale v závislosti od aktuálnych trendov pridáva ponuka najrôznejších kávových špecialít. Pochopiteľne, že počas letnej sezóny je zvýšený dopyt po chladených kávových nápojoch. Hlavne v posledných rokoch sledujeme rastúci záujem zákazníkov o osviežujúcu kávu, ktorá neobsahuje pridaný cukor, zmrzlinu alebo šľahačku, čo boli ešte nedávno obvyklé znaky väčšiny ľadových káv, ktoré boli v ponuke kaviarní a reštaurácií.

Segafredo na tento záujem reaguje a prichádza na trh s novinkou v podobe osviežujúceho nápoja Segafredo Cold Brew Coffee. Ako názov napovedá, ide o kávu pripravovanú extrakciou za studena, ktorá prebieha až 12 hodín. Čakanie sa ale vyplatí. Výsledkom pomalej, dlhej extrakcie je výnimočne lahodná káva, pre ktorú je charakteristická sladká chuť s ovocnými a čokoládovými tónmi. Acidita takto pripraveného nápoja je výrazne nižšia, než pri klasickej príprave s použitím horúcej vody. Káva Cold Brew podávaná s niekoľkými kockami ľadu je dokonalým osviežením v parných dňoch, odkrývajúcim netušené chuťové polohy obľúbeného nápoja. Segafredo Cold Brew Coffee sa navyše skvele hodí na prípravu miešaných kávových nápojov ochutených sirupmi a ďalšími prímesami.

Segafredo Cold Brew Coffee by preto nemalo chýbať v letnej ponuke žiadnej kaviarne, ktorá chce svojim zákazníkom dopriať kvalitnú alternatívu k bežným ľadovým kávam. Možno ju dostať v praktických fľašiach uľahčujúcich spôsob skladovania i servírovania.