Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Ella Quinn je autorkou historickej romance Môj prvý gróf.

Bratislava 15. januára (TASR) - Novinky z oblasti historickej romance, súčasného románu aj duševnej stránky sú novinkami na pultoch slovenských knižných obchodov.

Ella Quinn je autorkou historickej romance Môj prvý gróf. Tri dobré priateľky Elizabeth Turleyovej sa nedávno vydali a aj ona je pripravená hľadať si manžela. Geoffrey, gróf Harrington je vysoký, príťažlivý, očarujúci, a tak nečudo, že Elizabeth prijme jeho ponuku na sobáš. Krátko po svadbe však jej šťastie zakalí náhodne odhalené tajomstvo. Lord Harrington sa musí čo najskôr oženiť, inak príde o prestížny diplomatický post v Bruseli.

Diana Biller napísala historickú romancu Dom druhých šancí. Je rok 1875 a mladá vdova Alva Websterová môže konečne začať odznova. Opúšťa Londýn a vracia sa do rodného New Yorku. Investuje do kúpy schátraného sídla a odhodlane sa pustí do jeho rekonštrukcie. Keď vysvitne, že v starom sídle straší, je nútená prijať pomoc od geniálneho, no excentrického a na jej zdesenie aj veľmi príťažlivého profesora Samuela Moora.

Mladým dospelým je určený román francúzske bozky v New Yorku z pera Anne-Sophie Jouhanneau. Margot neprestajne myslí na Zacha, mladého Američana, s ktorým sa zoznámila jedného letného večera pod Eiffelovou vežou. Magickú noc strávenú v uliciach Paríža zavŕšia bozkom a prísľubom, že sa o rok stretnú na vopred určenom mieste. O rok prichádza čerstvá absolventka strednej školy Margot do New Yorku, aby si našla prácu v uznávanej reštaurácii, oslávila blížiacu sa otcovu svadbu a konečne sa stretla so Zachom. Za rok sa však môže mnohé zmeniť.

Jan Mendel prichádza s novinkou Mágia duchovného života. Nikto z nás netušíme, že napriek obdivovaniu nadprirodzených schopností sme všetci spiaci superhrdinovia vo vesmírnom dobrodružstve, ktorého epizódy práve prežívame na planéte Zem. Je načase, aby sa čo najviac z nás prebudilo z materialistického sna, spomenuli si na svoju pravú podstatu a získali späť svoju zabudnutú tvorivú silu.