Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Kráľovská rodina vydala oficiálnu snímku princa Georgea, má 4 roky

Členovia kráľovskej rodiny, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Portrétovú snímku princa v ľahkej modro-bielej prúžkovanej košeli bez goliera urobil kráľovský fotograf Chris Jackson.

Londýn 22. júla (TASR) - Britský princ William a jeho manželka Kate vydali novú oficiálnu fotografiu svojho syna princa Georgea, aby tak odštartovali oslavy pri príležitosti jeho dnešných štvrtých narodenín.

"Vojvoda a vojvodkyňa s potešením zverejňujú novú oficiálnu portrétovú fotografiu princa Georgea pri príležitosti štvrtých narodenín Jeho kráľovskej výsosti," napísal na Twitteri kráľovský palác v Londýne.

Portrétovú snímku princa v ľahkej modro-bielej prúžkovanej košeli bez goliera urobil kráľovský fotograf Chris Jackson.

"Som poctený, že si vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge vybrali na zverejnenie práve tento portrét, ktorý som urobil na oslavu štvrtých narodenín princa Georgea," uviedol na Twitteri Jackson.

George, ktorý je v nástupníctve na britský trón tretí v poradí, bude podľa očakávania dnešné narodeniny oslavovať v súkromí s rodinou, napísal londýnsky Kensingtonský palác vo vyhlásení pre tlačovú agentúru DPA.

Princ William v rozhovore s novinármi začiatkom tohto týždňa vyslovil predpoklad, že jeho syn zrejme zje celú narodeninovú tortu sám.

Princ William, princezná Kate, George a jeho dvojročná sestra Charlotte sa v piatok vrátili do vlasti z niekoľkodňového európskeho turné - najprv podnikli návštevu Poľska a následne Nemecka. Toto ich turné sa konalo v čase bezprecedentného napätia súvisiaceho s rozbiehajúcimi sa rokovaniami o vystúpení Spojeného kráľovstva z Európskej únie a bolo vnímané ako snaha zlepšiť obraz Británie v Európe.