Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

MAFIÁNI NA SLOVENSKU - ukážka prvého dielu novej série TV dokumentov

Nová séria TV dokumentov Mafiáni na Slovensku v podaní TABLET.TV. Ilustračné foto. Foto: screenshot/TABLET.TV

TABLET.TV vám predstavuje ukážku z dielu nazvaného „Peter Čongrády – slušne vychovaný mafián“.

Bratislava 1. júla (TABLET.TV) – V novej sérii TV dokumentov „Mafiáni na Slovensku“, ktorej autorom aj spoluproducentom je Gustáv Murín, sa pripravuje deväť dielov a jeden bonusový. V prvom diele predstavujeme zo všetkých, aj dosiaľ verejnosti neznámych, strán známeho mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho, ktorého nekalé záujmy siahali od Bratislavy až po Trenčín. V krátkej ukážke prehovoria očití svedkovia jeho mafiánskej kariéry, obete, komplici i novinári, ktorí jeho drasticky ukončenú životnú púť sledovali zblízka.

Krátkou charakteristikou ukážku obohacuje aj predstaviteľ NAKA. Postupne obraz na prvý pohľad sympatického, ale v skutočnosti nekompromisne zločinného mafiána dopĺňajú výpovede novinárov Petra Tótha, Ivana Mega a Moniky Kozelovej, ale prehovorí aj bývalý vedúci vyšetrovateľov Vladimír Kajaba, bývalý vyšetrovateľ JUDr. Jozef Vachálek, obeť Čongrádyho vydierania a aj dvaja utajení svedkovia priamo z mafiánskeho podsvetia.

Celou sériou TV dokumentov „Mafiáni na Slovensku“ sprevádza divákov český herec s moravskými koreňmi Marek Vašut, ktorého slovenský komentár odznie aj v tejto ukážke.

Podklady získané pre túto tému sú také rozsiahle, že iba tento úvod k celému dielu trvá viac ako štvrťhodinu. Kompletný diel aj s unikátnymi podkladmi a foto-dokumentáciou bude k dispozícii na DVD vkladaných do kníh autora projektu, ktoré sa objavia na vianočnom trhu ako bonus pre verných čitateľov i zberateľov kníh Gustáva Murína.

Ďalšie ukážky všetkých dielov novej série TV dokumentov MAFIÁNI NA SLOVENSKU predstaví TABLET.TV postupne od septembra 2017.

01 PETER CONGRADY - slusne vychovany mafian 1 ČASŤ by terazmedia