Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Manželka známeho speváka žaluje lekára za nedbalé predpisovanie liekov

Chris Cornell Foto: TASR/AP

Mali lieky vplyv na spevákovu samovraždu?

Los Angeles 3. novembra (TASR) - Vdova po americkom rockovom spevákovi Chrisovi Cornellovi zažalovala lekára, ktorý mu podľa nej predpisoval nadmerné množstvo liekov.

Vicky Cornellová s deťmi Toni a Christopherom podali žalobu na najvyššom súde okresu Los Angeles, informovala v piatok spravodajská stanica Sky News.

Rodina tvrdí, že lieky na lekársky predpis - vrátane lorazepamu používaného na liečbu úzkosti - viedli k nevypočítateľnému správaniu 52-ročného hudobníka pred jeho smrťou.

Frontman skupín Soundgarden a Audioslave sa v máji minulého roka obesil v hotelovej izbe tesne po odohratí koncertu so Soundgardenom v Detroite v štáte Michigan.

Podľa súdnych dokumentov lekár Robert Koblin a jeho ordinácia so sídlom v Beverly Hills "nedbalo a opakovane" predpisovali Cornellovi "nebezpečné" lieky.

V žalobe sa ďalej uvádza, že tieto liečivá boli schopné "meniť vedomie" človeka a "narušili Cornellovo vnímanie reality, zatienili jeho úsudok a spôsobili, že sa uchyľoval k nebezpečnému správaniu, nad ktorým nemal kontrolu a ktoré ho stálo život". Cornell užíval tieto lieky 20 mesiacov predtým, ako zomrel.

Súdny lekár v pitevnej správe potvrdil prítomnosť liekov v tele zosnulého hudobníka, uviedol však, že príčinou smrti neboli. Jeho vdova tvrdí, že Koblin vedel o závažných závislostiach jej manžela, ale patrične ho nevyšetril.

"V čase svojej smrti mal Cornell všetky dôvody žiť a plánoval budúcnosť vyplnenú nahrávaním, vystúpeniami a charitatívnou činnosťou," uvádza sa ďalej v obžalobe. Koblin na obžalobu bezprostredne nereagoval.