Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Medusa Group a Ministry otvárajú klub v centre Prahy

Epic Praha: Vizualizácia sála 1 Foto: Medusa Group

Bratislava 10. júla (OTS) - Medusa Group, leader v oblasti gastronómie s takmer 50 gastroprevádzkami na Slovensku, v Čechách a v Rakúsku a Ministry, prevádzkovateľ legendárneho klubu v Banskej Bystrici a Zvolene a svetový poskytovateľ profesionálneho ozvučenia, osvetlenia a laserov sa spájajú ako obchodní partneri. Spoločne idú otvoriť veľký, moderný a technicky svetovo vybavený klub v úplnom centre Prahy.

Nočný klub s názvom Epic má plánované otvorenie koncom tohto roka.

Víziu nočného klubu v Prahe riešime interne takmer 3 roky. Ide o veľmi náročný projekt, ktorý vnímame na tento rok ako náš kľúčový. Veríme, že naša dlhodobá snaha, energia a úsilie, ktoré sme vložili do prípravy, sa premenia na funkčný a úspešný koncept, ktorý prinesie pražskému nočnému životu niečo nové,“ hovorí Peter Štecko, CEO Medusa Group.
Epic Praha: Vizualizácia sála 2
Foto: Medusa Group

Klub Epic sa bude nachádzať na ulici Revoluční, len kúsok od Dlouhej ulice, ktorá je synonymom pražského nočného života. Celý priestor sa nachádza tri poschodia pod zemou a kapacitne pojme v dvoch prepojených častiach, vrátane galérie, vyše 1 000 hostí.

Víziu expanzie na pražský trh mala aj spoločnosť Ministry. Svoje nočné kluby Ministry of Fun v Banskej Bystrici a Zvolene úspešne prevádzkuje už 15 rokov. Okrem mnohých iných si tu zahrali aj svetoví dídžeji ako sú Hardwell, Paul van Dyk, Nervo, Don Diablo, W&W, Above & Beyond, Markus Schulz, R3hab, Fedde le Grand, Laidback Luke a veľa ďalších.

Pražský trh nás ako príležitosť na ďalší klub lákal už dlho. Nájsť však vhodný priestor na správnej adrese je obrovská výzva, musíte zvažovať naozaj mnoho dôležitých faktorov, od náročnosti finančnej investície, vhodnosti objektu až po atraktivitu lokácie. Koncom roka 2016 sme sa dozvedeli o už prebiehajúcom projekte Medusa Group a rozhodli sme sa ich osloviť na možnú spoluprácu“, hovorí Rudolf Tuček, General Director spoločnosti Ministry a dodáva: „Aktuálne spoločne dokončujeme návrhy čo najdokonalejšej ergonómie priestoru a dizajnu tak, aby sme tento unikátny priestor využili čo najlepšie. Pokiaľ ide o zvuk, LED a laserové vybavenie, Epic vybavíme tým najlepším. Klub dostane zvukový systém L-Acoustics K2, vyše 100 m² LED obrazoviek P 3,9 a najmodernejšie svetlá.

Spoločnosť Ministry Rental Service, úspešne fungujúca vyše 20 rokov, zabezpečuje známe pražské tanečné parties Transmission a Magnetic Festival a podieľala sa na akciách v zahraničí ako sú Sziget (Maďarsko), Ultra Europe (Chorvátsko), Transmission (Bangkok, Melbourne). Dlhodobo tiež zastrešuje aj veľkú multimediálnu šou na ostrovoch Maledivy. Na Slovensku kompletne technicky vyriešila galavečery ako Miss Slovensko, Futbalista roka, Festival Východná, Letecké dni SIAF a mnoho iných.
Epic Praha: Vizualizácia bary
Foto: Medusa Group

Spoločné rokovania a stretnutia, ktoré medzi oboma spoločnosťami prebiehali takmer trištvrte roka, vyústili do zmluvného partnerstva a vzniku Epic s r. o., so spoločným podielom Medusa Group aj Ministry.

Pôvodne neplánovaný vznik tohto partnerstva vnímame veľmi pozitívne a veríme, že klubu znásobí šance na jeho úspech a obľúbenosť u domácich aj turistov. Obe naše spoločnosti majú po mnohých rokoch podnikania veľmi cenné skúsenosti, ktoré sa v projekte Epicu aj zmysluplne dopĺňajú,“ uzatvára Peter Štecko.
Klub Epic bude pre spoločnosť Ministry prvou zahraničnou prevádzkou a treťou prevádzkou v Prahe pre spoločnosť Medusa Group.