Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Mercedes-Benz GLE- najlepšie SUV

Foto: LeasePlan Slovakia

Športovo-terénne, úžitkové, rodinné i zábavne vlastnosti. Asi takto najlepšie definovať kategóriu áut SUV. Ide o segment, ktorý sa radí medzi najpredávanejší. A prečo nie?

Bratislava 7. mája (OTS) - Veď sa jedná o skĺbenie toľkých vlastností, že ľudia radšej investujú peniaze do auta, ktoré im bude vypomáhať a zároveň baviť dlhé roky.

Žiadna značka nezabúda aké sú SUV dôležité a predávané na svetovom trhu. Každý rok sa pretekajú kto vyrobí najlepšie a najkrajšie SUV. Kategória SUV nie je len o famóznych jazdných vlastnostiach, ale aj bezpečnosti. Preto je čoraz viac zákazníkov rodiny s deťmi.

Medzi najspoľahlivejšie SUV sa radia Mercedes-Benz, konkrétne model triedy GLE. Poďme si spoločne predstaviť novinku tejto triedy. Jedná sa o úplne nový dizajn. Čo sa týka aerodynamiky, patrí k rekordérom vo svojom segmente. Veľkou inováciou je podvozok, ktorý má aktívne ovládanie pohybu karosérie. Spolu so vzduchovým pružením AIRMATIC pracuje fantasticky a dokáže regulovať silu pruženia a tlmenia na každom kolese samostatne.

Úplne prevratnou novinkou je funkcia vyslobodzovania, schopná vozidlo rozhojdať opakovaným zvýšením a znížením výšky (napr. pri zapadnutí v blate), zmeniť tak tlak kolies na podklad a zlepšiť tak trakciu, čím vozidlo vyslobodí. Bezpečnosť jazdy v noci zvyšujú diaľkové svetlá s ultra dosvitom svetlometov Multibeam LED.

Interiér nového GLE je priestrannejší a komfortnejší. K dispozícii je aj tretí rad sedadiel. Revolučnou novinkou je aj kinematika predných sedadiel Energizing. Pomáha priaznivo meniť polohu pri sedení počas jazdy. Nový Kouč Eenergizing je na inteligentnom algoritme založená služba, ktorá odporúča niektorý z programov riadenia komfortu Energizing. Dokáže zohľadniť náladu, stres či kvalitu spánku vodiča.

Cena automobilu bude začínať na 66 000€. V dobrej výbave sa vieme vypracovať na hranicu 100 000€. Nie každý však bude mať k dispozíciu toľko peňazí, preto sa v dnešnej dobe využívajú služby ako operatívny leasing či pôžička na auto. Ten kto si však kúpi SUV už niekedy nebude chcieť vymeniť za nič iné. Alebo nie?