Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Mních utiekol s cirkevnými miliónmi a neznámou ženou

Ilustračné foto Foto: TASR

Františkánskeho mnícha videli naposledy pred dvomi týždňami, keď odišiel so spolujazdkyňou v športovom kabriolete. Následne po ňom začala pátrať polícia i cirkev.

Belehrad 16. októbra (TASR) - Chorvátska katolícka cirkev dnes potvrdila, že 34-ročný františkánsky mních Šime Nimac nezákonne predal jej majetok a utiekol s 9,8 miliónmi chorvátskych kún (približne 1,3 milióna eur) a neznámou ženou.

"Chceme ukončiť ďalšie mediálne špekulácie okolo tohto prípadu... a chrániť dôstojnosť Františkánskej provincie Najsvätejšieho Vykupiteľa," uviedla v stanovisku na svojej webovej stránke splitsko-makarská diecéza. Vyjadrila ľútosť a ospravedlnila sa "verejnosti znechutenej nenásytnou chamtivosťou (tohto) jednotlivca".

Mních predal 43.000 štvorcových metrov cirkevného pozemku v Baške Vode na juhu Chorvátska a zisk si neoprávnene ponechal. Podľa diecézy sa proces anulácie predaja už začal.

Nimaca videli naposledy pred dvomi týždňami, keď odišiel so spolujazdkyňou v športovom kabriolete. Následne po ňom začala pátrať polícia i cirkev.

Zdroj: DPA, croatiantimes.com