Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

VIDEO: Na autosalóne sa prezentujú aj doteraz nevidené automobily

Autosalón Ženeva Foto: Tablet.TV

Viete, čo všetko priniesol autosalón v Ženeve?

Ženeva 9. marec (Tablet.TV) - Mimo stánkov hlavných výrobcov automobilov prezentujú menšie až priam butikové spoločnosti svoje vozidlá na Ženevskom autosalóne. Niektoré z nich sú zábavné, ďalšie futuristické a iné nevídané. Všetky však súťažia o pozornosť návštevníkov na výstavnej ploche.

Napríklad auto, ktoré je podľa výrobcu ideálne pre ľudí, ktorí milujú jazdu v teréne a v horách.

Je to koncept Sbarro. Vozidlo má ďalšie dve kolesá naviac, ktoré sú umiestnené vo vnútri karosérie auta. Keď auto dostane defekt, alebo potrebuje podporu pri jazde v určitých situáciách mimo cesty, vodič môže jednoducho vysunúť ďalšie kolesá- podobne ako lietadlo, ktoré vysúva svoje pristávacie kolesá.




Britská spoločnosť Kahn Design sa špecializuje na úpravu už existujúcich automobilov. Na autosalóne vystavuje modifikovaný Land Rover Defender. Upravená verzia 6X6 - má priestor pre deväť cestujúcich. Šesť-kolesový obor bol rozšírený o 880 milimetrov v porovnaní s pôvodným modelom.

Podľa spoločnosti je to auto ideálne "pre rodiny, ktoré trávia čas spoločne na voľnom priestranstve".
Ide o auto vyrábané na objednávku a bude mať cenu približne 250 000 britských libier.

Ďalším upraveným vozidlom je Bugatti Veyron "Vivere Diamond Edition" od nemeckej spoločnosti Mansory. Karbónová karoséria automobilu bola nahradená uhlíkovým povlakom s diamantovým vzorom. V podstate je určený ľuďom s veľkým rozpočtom, ktorí nebudú spokojní so štandardným typom Bugatti a chcú si priplatiť navyše za originálnu verziu klasického športového vozidla.

Ďalšie auto, ktoré nebude lacné, je Hennessey Venom F5. Auto postavené v americkom Texase stojí 1 a pol milióna amerických dolárov. Dosiahne maximálnu rýchlosť vyše 480 kilometrov za hodinu. Firma vyrobí len 24 kusov.

Inštitút IED z Milána prezentuje otvorené top futuristické auto. Vozidlo vyzerá skoro ako buggina z Mesiaca. Ale nečakajte, že ho uvidíte čoskoro na cestách. Rovnako ako mnohé koncepčné vozidlá zostane s najväčšou pravdepodobnosťou len ako koncept- možno navždy.
Britská spoločnosť na dizajn áut Eadon Green prezentuje futuristický retro automobil. Zeclat kupé je inšpirovaný superautami z Francúzska z 30. rokov. Ale pod kapotou má pohonnú jednotku, ktoré je vysoko aktuálna. Vozidlo má motor V8 s objemom vyše 6 litrov, ktorý vozidlo rozbehne z nuly na 100 kilometrov za hodinu za 3 a pol sekundy.