Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Naj mestom Slovenska je Liptovský Mikuláš, obcou Halič

Na snímke pohľad z terasy strechy hotela zámockého hotela nad obcou Halič v okrese Lučenec. Foto: TASR - Branislav Caban

Víťaz v kategórii miest získal 25.901 hlasov, druhé Brezno 25.756 a tretia Spišská Nová Ves 25.689 hlasov.

Bratislava 9. novembra (TASR) – Naj mestom Slovenska je Liptovský Mikuláš, obcou Halič v okrese Lučenec. Primátorom Slovenska sa stal Jozef Trstenský z Nového Mesta nad Váhom a starostom Michal Kotrady zo Smižian v okrese Spišská Nová Ves. Rozhodlo o tom hlasovanie v deviatom ročníku súťaže Naj mesto a obec Slovenska 2017 a v šiestom ročníku súťaže Primátor/Starosta Slovenska. TASR o tom informoval ich vyhlasovateľ, celoslovenský informačný portál slovakregion.sk.

"Naším cieľom a cieľom súťaží bolo poukázať na krásy našich krajov, miest a obcí a v neposlednom rade na snahu primátorov a starostov o rozvoj miest a obcí," uvádza portál.

Liptovský Mikuláš, víťaz v kategórii miest, získal 25.901 hlasov, druhé Brezno 25.756 a tretia Spišská Nová Ves 25.689 hlasov. Za Halič ako najúspešnejšiu obec sa vyslovilo 41.566 hlasujúcich, druhý Vinodol v okrese Nitra dostal 15.884 a tretie Spišské Tomášovce v okrese Spišská Nová Ves 15.544 hlasov.

Podľa informácií portálu prebiehali obe súťaže od 1. apríla do 31. októbra 2017. Oficiálne verejné odovzdávanie cien sa uskutoční v januári budúceho roka v bratislavskej Inchebe pri príležitosti výstavy ITF Slovakiatour.