Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Najlepšie hotely na Slovensku

Foto: Best Hotel Properties a.s.

Najlepšími hotelmi na Slovensku sú Grand Hotel Kempinski High Tatras a Kempinski Hotel River Park.

Bratislava 15. marca (TERAZ.sk-OTS) - Hotely Kempinski patriace do portfólia spoločnosti Best Hotel Properties a.s., obhájili minuloročné prvenstvo v hodnotení Top Trend reštaurácie a hotely 2013.

Hotely zo siete Kempinski potvrdili svoje postavenie lídra medzi najkvalitnejšími ubytovacími kapacitami na Slovensku v prestížnom rebríčku Top Trend reštaurácie a hotely 2013. Na najvyšších priečkach rebríčka sa ocitli aj reštaurácie týchto hotelov.

Opätovné víťazstvo hotelov Kempinski v tomto prestížnom rebríčku si nesmierne vážime, rovnako ako prácu všetkých, ktorí prispeli k jeho získaniu. Sme radi, že v našich hoteloch sa cítia dobre nielen naši hostia, ale ich luxus a kvalitu vie oceniť aj odborná verejnosť,“ konštatoval v súvislosti so získaním ocenenia Branislav Babík, predseda predstavenstva spoločnosti Best Hotel Properties a.s., do ktorej portfólia oba hotely patria. Dodal, že úspechy v slovenských a svetových hodnoteniach sú pre vedenie spoločnosti veľkým záväzkom aj do budúcnosti. „Pre hostí bratislavského Kempinski pripravujeme prekvapenie – nový koncept Arte Lounge & Bar a na nový koncept jedál á la carte pod vedením šéfkuchára Gabriela Kocáka sa môžu tešiť aj návštevníci hotela Kempinski na Štrbskom Plese. Pre tých, ktorí tam prídu s rodinou a deťmi pripravujeme aj ďalšie novinky, ktoré im ešte viac spríjemnia pobyt.“ doplnil Branislav Babík s tým, že ocenenie Top Trend, ale aj iné prestížne ocenenia potvrdzujú to, že smer, ktorým sa hotely BHP uberajú, je správny.

Prvé miesto rebríčka Top Trend reštaurácie a hotely 2013 patrí Grand Hotelu Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese. S rovnakým počtom bodov, teda 183, ho nasleduje bratislavský Kempinski Hotel River Park. Odborná porota v tomto ročníku hodnotila vyše 70 najlepších hotelov a vyše 150 reštaurácií na celom Slovensku. Najdôležitejším kritériom bola kvalita poskytovaných služieb.

V konkurencii najlepších reštaurácií na Slovensku si viedli výborne aj reštaurácie hotelov Kempinski. Reštaurácia Grand Restaurant hotela Kempinski na Štrbskom Plese získala 4,5 z 5 možných hviezdičiek, pričom absolútne prvenstvo získala medzi reštauráciami v Prešovskom kraji. Reštaurácia River Bank v bratislavskom hoteli Kempinski získala taktiež 4,5 z 5 možných hviezdičiek. V tejto kategórii hodnotila porota kvalitu podávaných jedál a nápojov, služby, ale tiež prostredie, v ktorom sa reštaurácia nachádza. Podľa Branislava Babíka je pod úspechom reštaurácií v hoteloch Kempinski na Slovensku podpísaný inovatívny prístup šéfkuchárov Gabriela Kocáka a Bjoerna Juhnkeho a tiež špeciálne tréningy, ktoré absolvujú zamestnanci hotelov.

Hotely Grand Hotel Kempinski High Tatras a Kempinski Hotel River Park patria do portfólia spoločnosti Best Hotel Properties a.s. Okrem týchto hotelov má spoločnosť v portfóliu aj hotel Crowne Plaza v Bratislave, moskovské hotely Kadashevskaya a Baltschug Kempinski a taktiež reštauráciu Buddha – Bar v Prahe. Akcie spoločnosti Best Hotel Properties a.s., sú kótované na Burze cenných papierov v Bratislave.