Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Návštevník festivalu Bažant Pohoda 2012 má u seba v priemere 100 eur

Návštevníci 16. ročníka multižánrového festivalu Bažant Pohoda sa učia tancovať počas druhého festivalového dňa 6. júla 2012 na letisku v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prieskum tiež potvrdil, že ľudia si na festivale peniaze od kamarátov či známych nepožičiavajú, v prípade potreby uprednostňujú radšej výber z mobilných bankomatov, ktoré sa stali súčasťou festivalu.

Bratislava 8. júla (TASR) - Návštevníci trenčianskeho festivalu Bažant Pohoda 2012 prišli finančne vyzbrojení. Až 60 % opýtaných má u seba v peňaženke 100 eur. Najviac míňajú najmä na pitie a jedlo, ale tiež na oblečenie, šperky a rôzne atrakcie. Potvrdil to prieskum, ktorý na trenčianskom letisku zrealizovala v prvý deň festivalu Slovenská sporiteľňa.

Návštevníci festivalu Bažant Pohoda majú v peňaženke od 20 do 200 eur. Hoci všetci respondenti potvrdili, že majú u seba istú hotovosť, až 70 % z nich má po ruke aj platobnú kartu, aby si mohli dodatočne vybrať peniaze. Na festival prichádzajú ľudia v drvivej väčšine s bankovkami, až po prvom nákupe majú u seba mince. Nosenie peňazí v klasických peňaženkách už tradične vystriedali vrecká nohavíc (74 % opýtaných) a kabelky, výnimkou nie je ani odloženie peňazí v častiach spodnej bielizne či v plavkách.

Prieskum tiež potvrdil, že ľudia si na festivale peniaze od kamarátov či známych nepožičiavajú, v prípade potreby uprednostňujú radšej výber z mobilných bankomatov, ktoré sa stali už neoddeliteľnou súčasťou festivalu.