Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Navštívili ste už Krétu?

Dovolenka, leto Foto: TASR/Michal Svítok

Ak ste tento rok náhodou ešte nestihli dovolenku a uvažujete, že by ste sa na ňu ešte vybrali, určite zvoľte Krétu.

Bratislava 12. októbra (TERAZ.sk - OTS) - Kréta je nádherný ostrov s vynikajúcimi klimatickými podmienkami, ktoré umožňujú kúpanie od apríla až do novembra, takže by sme to ešte určite využili. Najkrajšia je však na jar a na začiatku leta, a to vďaka záplave zelene a kvetín. Ale, nech prídete kedykoľvek, určite nebudete sklamaní, vždy je tu krásne. Ostrov je veľmi veľký, má veľa rôznych lákadiel, prírodných krás, kultúrnych pamiatok, takže ak ho navštívite raz, celý ho určite nespoznáte.

Keď tu budete tráviť dovolenku, budete mať pocit, že na Kréte existujú dva svety: svet turistických oblastí na severnom pobreží a okolo atrakcií, drsný a čarovný grécky svet krétskeho vnútrozemia. Úplne najlepšie je vyraziť k moru do terénu, kde sa dajú nájsť tie najlepšie robinsonovské zákutia.

Ak máte radi hory, aj v tejto oblasti si prídete na svoje, pretože Kréta má nádherné hory, ktoré sa od mora niekedy dvíhajú až s tisícmetrovým prevýšením. Je dobré si aspoň jeden deň do hôr vyraziť a prejsť len tak kopec z údolia do údolia. Ale pripravte sa na to, že v horách nenájdete žiadne označenie ani turistické značky. Je to tak preto, lebo Gréci všeobecne nechápu turistiku a ani ju nepodporujú. Čo sa jedla týka, najesť sa tu dá celkom dobre, ale rátajte, že je tu podstatne drahšie jedlo ako u nás, hlavne v turistických oblastiach. Ponuku na spomínanú dovolenku si môžete pozrieť na dovolenkatravel.sk.