Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Nemecká polícia zadržala auto s neobvyklou bazénovou úpravou

Na policajnej snímke z 23. júna 2013 v nemeckom Eibenstocku pohľad na auto, ktoré je prerobené na pojazdný bazén Foto: TASR/AP

Príslušník motorizovanej hliadky údajne nemohol uveriť vlastným očiam, keď uprostred horúceho letného dňa okolo neho prešlo auto, v ktorom sa čľapkali štyria dospelí muži.

Berlín 25. júla (TASR) - Nemecká polícia zadržala v nedeľu v obci Blauenthal na východe krajiny netradične upravený automobil - jeho vnútorný priestor bol totiž uspôsobený ako bazén a po okraj naplnený vodou. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Príslušník motorizovanej hliadky údajne nemohol uveriť vlastným očiam, keď uprostred horúceho letného dňa okolo neho prešlo auto, v ktorom sa čľapkali štyria dospelí muži, vrátane šoféra, uviedol hovorca polície v meste Chemnitz.

Posádka "bazénového" vozidla značky BMW s otvorenou strechou po tom, ako zbadala hliadku, zastavila pri krajnici a následne skočila do blízkej rieky. Jeden z mužov sa onedlho vrátil k vozidlu, aby si mohol zobrať svoje šaty, dodal hovorca.

Polícia stále zisťuje, ktorý zo štvorice mužov riadil vozidlo a tiež, či bol pod vplyvom alkoholu. Neštandardne upravené auto podľa hovorcu "pravdepodobne nemalo oprávnenie na jazdu". Blauenthal sa nachádza zhruba 250 kilometrov južne od Berlína.