Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Záhadným lesným chlapcom v Nemecku je holandský tínedžer

Foto: Berlin police/AP

Berlínske úrady 12. júna celosvetovo zverejnili fotografie lesného chlapca a požiadali všetkých o pomoc pri zisťovaní totožnosti. Chlapca nakoniec spoznali obyvatelia holandského mesta Hengelo.

Berlín 15. júna (TASR) - Záhada takzvaného "lesného chlapca" v Nemecku je vyriešená. Chlapec sa pred deviatimi mesiacmi objavil v Berlíne a tvrdil, že uplynulých päť rokov žil s otcom v lese na vidieku. Išlo však o podvod, informovala dnes nemecká a holandská polícia.

Anglicky hovoriaci chlapec vlani tvrdil, že má 17 rokov, volá sa Ray a jeho matka Doreen zomrela pri automobilovej nehode, keď mal 12 rokov. Ďalej povedal, že žil v jaskyniach alebo v stane s otcom až do jeho smrti.

Polícii tínedžer povedal, že zabudol svoje priezvisko a pôvodné bydlisko. Berlínske úrady 12. júna preto celosvetovo zverejnili jeho fotografie a požiadali všetkých o pomoc pri zisťovaní totožnosti.

Chlapca nakoniec spoznali obyvatelia holandského mesta Hengelo. Na základe fotografií zistili, že ide o 20-ročného Robina, ktorý odišiel z mesta a vlani v septembri sa objavil v Berlíne so zmeneným výzorom a strapatými vlasmi. Tamojšie úrady ho zaradili do zoznamu nezvestných mladistvých.

Tínedžera spoznala podľa snímky aj jeho holandská nevlastná matka.

"Ray sa priznal, že sa volá Robin," uviedla hovorkyňa berlínskej polície. "Príbeh, ktorý nám porozprával, nie je pravdivý," dodala.

Je možné, že mladému Holanďanovi udelia pokutu za prijímanie sociálnych dávok pre mladistvých v Berlíne, keďže v skutočnosti je už dospelou osobou.