Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Novou Miss Universe sa stala Filipínka Catriona Grayová

Titul Miss Universe 2018 získala Catriona Grayová (vľavo) z Filipín počas prestížnej súťaže krásy Miss Universe 2018 v thajskom Bangkoku 17. decembra 2018. Foto: TASR/AP

Filipínska účastníčka Catriona Grayová (24) si podľa agentúry AFP vyslúžila aplauz publika za opis svojej práce v chudobných štvrtiach filipínskeho hlavného mesta Manila.

Bangkok 17. decembra (TASR) - Za novú Miss Universe bola v pondelok v Bangkoku korunovaná miss Filipíny. Zvíťazila v ročníku súťaže, ktorý je považovaný za priekopnícky v súvislosti s účasťou historicky prvej transrodovej súťažiacej.

Filipínska účastníčka Catriona Grayová (24) si podľa agentúry AFP vyslúžila aplauz publika za opis svojej práce v chudobných štvrtiach filipínskeho hlavného mesta Manila. V interview pre médiá po svojom víťazstve vyhlásila, že by rada rozšírila svoje aktivity o spoluprácu s organizáciou venujúcou sa informovaniu verejnosti o rizikách HIV a AIDS.

"Pred niekoľkými rokmi som stratila blízkeho priateľa pre komplikácie spojené s HIV," uviedla Grayová a dodala, že osvetová činnosť v tejto sfére bude určite jedným z jej prvých projektov po návrate domov.

Španielska miss Angela Ponceová sa medzitým zapísala do histórie ako prvá transrodová kandidátka v dejinách súťaže Miss Universe. Na margo svojej účasti Ponceová uviedla, že by chcela byť inšpiráciou, pričom dúfa v "novú generáciu ľudí, ktorí budú vychovaní lepšími a tolerantnejšími".

Tohtoročné podujatie získalo pozitívne ohlasy aj v súvislosti s tým, že porota bola zložená výhradne zo žien-predstaviteliek biznisu a bývalých víťaziek titulu.

Na 67. ročníku súťaže Miss Universe konajúcom sa v hlavnom meste Thajska sa zúčastnilo 94 súťažiacich. Druhé a tretie miesto obsadili miss Južná Afrika a miss Venezuela.