Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

TÚŽITE PO NOVEJ NEHNUTEĽNOSTI? Obamovo dovolenkové sídlo je na predaj

Na snímke Obamova rezidencia, korá je na predaj. Foto: Facebook

Rezidenciu a pozemok na ostrove Martha's Vineyard (Martin vinohrad) pri pobreží štátu Massasuchets si bývalý šéf Bieleho domu prenajímal od roku 2013 na letné dovolenky s rodinou.

Washington 19. novembra (TASR) – Na trhu s nehnuteľnosťami v Spojených štátoch amerických je v ponuke "prezidentský raj". Tak opísala sídlo, kam chodieval na dovolenky bývalý prezident Barack Obama, realitná kancelária. Od záujemcov pýta 17,75 milióna dolárov (15,05 milióna eur).

"Obamov dovolenkový dom je na trhu. Ak chcete stráviť letnú dovolenku 2018 v prezidentskom štýle, je čas konať," uviedla spravodajská televízia Fox News.

Rezidenciu a pozemok na ostrove Martha's Vineyard (Martin vinohrad) pri pobreží štátu Massasuchets si bývalý šéf Bieleho domu prenajímal od roku 2013 na letné dovolenky s rodinou. Boli tam aj v lete tohto roku, avšak už nie ako prezidentská rodina.

Dom s rozlohou vyše 650 štvorcových metrov ponúka šesť spální a päť kúpeľní. Obklopený je 9,5-akrovým (38.445 m2) zalesneným pozemkom s výhľadom na oceán. Nechýba vyhrievaný vonkajší infinity bazén, obrovské krby, súkromná posilňovňa, menšie basketbalové ihrisko a súkromná pláž s prístavom pre čln. Nový majiteľ dostane aj čiernobielu fotografiu Baracka a Michelle z roku 1996.

"Možno sa tam bývalá prvá rodina na budúce leto zastaví a pozdraví nových majiteľov," zažartovala Fox News.

Realitná kancelária však na svojej webovej stránke láka predovšetkým na triumf dizajnu a spracovania, veľkolepé prepojenie interiéru s exteriérom, panoramatické výhľady na oceán, pohodlie a luxus zároveň a dokonalosť detailov.