Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Ocenenie získal Grand Hotel Kempinski HighTatras

Grand Hotel Kempinski High Tatras získal ocenenie v súťaži českých a slovenských energeticky výnimočných stavieb Building Efficiency Awards (BEFFA).

Bratislava 11. februára (TERAZ.sk - OTS) - Päťhviezdičkový luxusný horský hotel patriaci do siete Kempinski zaujal porotu v kategórii Rekonštrukcia.

Autormi projektu boli architekti z mníchovského ateliéru Cerno+Architekten. Rekonštrukcia pôvodnej pamiatkovo chránenej stavby postavenej začiatkom minulého storočia kládla dôraz na zachovanie tradičných prvkov. Vzhľadom na náročnosť a špecifiká vysokohorského prostredia trvala prestavba štyri roky. Jej výsledkom je komplex moderných budov so všetkými technologickými vymoženosťami a maximálnym komfortom. Rekonštrukciu zastrešovala spoločnosť J&T REAL ESTATE a hotel, ako ho poznáme dnes, je otvorený od mája 2009. Okrem 98 pohodlných a dizajnovo dokonalých izieb a luxusných apartmánov s výhľadom na jazero a tatranské končiare, prípadne do údolia, sa v hoteli nachádzajú aj dve špičkovo vybavené konferenčné sály, Grand Restaurant či unikátne ZION SPA s rozlohou 1300 metrov štvorcových.

Od februára 2011 patrí Grand Hotel Kempinski High Tatras do portfólia hoteliérskej skupiny Best Hotel Properties, v ktorom sú aj ďalšie prémiové hotely ako Kempinski Hotel River Park v Bratislave, hotel Crowne Plaza v Bratislave, Baltschug Kempinski a Kadashevskaya v Moskve či pražská reštaurácia Buddha-Bar. Hoteliérska skupina Best Hotel Properties a.s. je jednou z najväčších hoteliérskych spoločností svojho druhu v strednej a východnej Európe. Jej akcie sú kótované na paralelnom trhu Burzy cenných papierov v Bratislave. „Grand Hotel Kempinski High Tatras sa už od svojho otvorenia teší pozornosti odbornej verejnosti. Sme pyšní na mnohé významné architektonické ocenenia či umiestnenia v gurmánskych a cestovateľských bedekroch. Náš Grand Restaurant získava opakovane víťazné priečky v bedekri Trend Top reštaurácie a hotely, hotel sa hneď po otvorení stal stavbou roka, v roku 2011 získal hoteliérskeho Oscara medzinárodného rebríčka World Travel Awards, Conde Nast Traveler aj magazín Wallpaper nás zaradili do zoznamu najzaujímavejších hotelov sveta či najluxusnejších biznishotelov sveta a magazín Geo v roku 2013 zaradil náš hotel do zoznamu sto najlepších hotelov sveta," vyratúva manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras Kathrin Noll dlhý zoznam ocenení.

Meno Kempinski hrdo nosí neustále sa rozrastajúca kolekcia významných nehnuteľností po celom svete. Najstaršia luxusná hotelová skupina v Európe si vybudovala reputáciu na viere, že exkluzivita a individualizmus sú kľúčovými faktormi skutočného luxusu. Každý rok tieto kvality oceňuje rastúci počet hostí, keďže Kempinski pridáva do svojho portfólia nové hotely a rezorty v Európe, na Blízkom Východe, v Afrike č Ázii. Aj keď tento rast odzrkadľuje silu a úspech značky Kempinski, kolekcia ostáva kvôli zachovaniu exkluzivity limitovaná.