Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Magazín

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Elitný klub je názov trileru Angely Marsonsovej. Keď tínedžerka Sadie Wintersová zoskočí zo školskej strechy, vyhlásia jej smrť za nešťastnú samovraždu problémového dievčaťa.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Novinky z oblasti krimi, trileru, historickej romance či fantasy z pera zahraničných aj domácich autorov sú novinkami na pultoch slovenských knižných obchodov.

František Kozmon je autorom krimi Kamzík. Smrť Alexandry Pekníkovej bola na prvý pohľad nešťastná náhoda. Pracovala v zlatníctve a bola zavraždená počas lúpežného prepadu. Poručík Lukáš Líška tak aj túto vraždu spočiatku vyšetruje. Matka obete je však presvedčená, že celý prepad bol zinscenovaný. Jej dcéra sa vraj už dlhšie obávala o život, lebo ležala v žalúdku niekomu z vplyvných kruhov.

Elitný klub je názov trileru Angely Marsonsovej. Keď tínedžerka Sadie Wintersová zoskočí zo školskej strechy, vyhlásia jej smrť za nešťastnú samovraždu problémového dievčaťa. Potom však v tej istej škole nájdu telo mladého chlapca a detektívke Kim Stonovej je hneď jasné, že ani jedno z úmrtí nebolo len tragickou nehodou. Spolu s tímom začne rozpletať temnú pavučinu tajomstiev. Jedna z učiteliek možno má kľúč k pravde, ale vo chvíli, keď sa chystá prelomiť mlčanie, príde o život.

Skrotený vikomt je názov historickej romance Valerie Bowmanovej. Vikomt Clayton presne vie, čo chce dosiahnuť a darí sa mu to. Stať sa vychádzajúcou hviezdou v parlamente? Vybavené. Nájsť dámu, s ktorou by sa oženil? Vybavené. Mať stajne, ktoré mu budú závidieť všetci muži v Londýne? Vďaka arabskému plnokrvníkovi, ktorého vyhral v dražbe, je na dobrej ceste, aby si splnil aj tento sen. Nič na tom nezmení ani krásna mladá žena zo susedstva.

Šepot v podzemí britského autora Bena Aaronovitcha je tretí diel z urban fantasy série Rieky Londýna. Čitateľ sa stretáva s Petrom Grantom v službách metropolitnej polície, kde je príslušníkom dvojčlenného oddelenia magických zločinov, nazývaného aj Pavilón. Autor v knihe pracuje nielen s fantasy prvkami, humorom a sarkazmom, ale aj s detektívnou zápletkou. V tomto prípade ide o vyšetrovanie vraždy amerického študenta, ktorého niekto bodol kameninovým črepom. A aby to nebolo také jednoduché, je to syn amerického senátora a Peter z vražednej zbrane vycíti mágiu.